Csipkerózsika

Csipkerózsika

Elképesztően színes látványvilág, bájos és humoros karakterek elevenítik meg Csipkerózsika klasszikus történetét a Pécsi Balett előadásában. Legújabb mesebalettünk csodás családi program. Felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt garantált a tartalmas szórakozás, igényes kikapcsolódás. Csajkovszkij gyönyörű zenéjével, Bozsik Yvette nagyszerű koreográfiájával, Cziegler Balázs látványos díszletével, Berzsenyi Krisztina szépséges jelmezeivel várják a gyerekközönséget táncművészeink, akik ismét megmutatják sokrétű tehetségüket, a táncban rejlő humor varázsát.

Bozsik Yvette A hattyúk tava sikere után ezúttal gyerekeknek készített táncelőadást a Pécsi Balett felkérésére.

A Csipkerózsika balett történetében a hercegkisasszony egy gonosz tündér átka miatt megszúrja az ujját, százéves álomba szenderül, és vele az egész királyi udvar. Sokan próbálják megközelíteni a sűrű erdővel benőtt kastélyt, de hiába próbálkoznak a bolond, kétbalkezes kérők. Csak az a herceg jut át rajta, aki a száz év leteltével csókjával felébreszti Csipkerózsikát. Csajkovszkij csodálatos zenéjére, Bozsik Yvette koreográfiájával, a mese fordulatos, humoros cselekményével, látványos díszlettel és szépséges jelmezekkel várja a gyerekközönséget az új táncbemutató.


Mesebalett egy részben
Az előadás időtartama 60 perc (5 éves kortól ajánljuk)
Bemutató: 2019. május 25. 17.00 Pécsi Nemzeti Színház, Kamaraszínház


A produkció a Pécsi Balett Nonprofit Kft. és a Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft. együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

   

 

 


A budapesti bemutató és az azt követő előadások a Nemzeti Táncszínházban a Nemzeti Táncszínház szervezésében valósulnak meg. 


Előadásaink forgalmazását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap   támogatja.


< vissza

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs