PB2 COMPANY

A PB2 Company a 2021-es XV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó keretében mutatkozott be a Pécsi Nemzeti Színházban. A professzionális pécsi táncművészekből álló PB2Company kortárs, aktuális társadalmi problémákra reflektáló projektjeivel, koreográfiáival kíván betörni Pécs és a régió táncéletébe. Céljuk, hogy az alkotói folyamatok során az alkotók és az előadók művészi elképzeléseiket szabadon megvalósítva, kötöttségek nélkül teljesedhessenek ki, szabadon kísérletezhessenek új, akár kissé meghökkentő táncnyelvvel, vizualitással, zenével, gondolatisággal.  

 

A projektekben alkotó művészek egymást inspirálják azzal a céllal, hogy komfortzónájukból kimozdulva hozzanak létre újabb és újabb előremutató, fontos előadásokat. Ezt a kísérletező és különlegesen innovatív, kortárs egyfelvonásos művek bemutatása jelenti - táncfesztiválokon, szakmai eseményeken. 

A PB2 COMPANY HONLAPJA: https://pb2company.com/


BREAKOUT

"Bárhova nézünk, történeteket látunk. Még akkor is, ha csak a részletét látjuk. Tudjuk, van valahol egy eleje, és lesz valamikor egy vége. De a változás lehetősége mindig, minden találkozásban benne van. A kérdés az, hogy élünk-e vele, vagy fel sem ismerjük... A Breakout történetében 5 ember kap lehetőséget arra, hogy életük megváltozzon, kitörhessenek mindabból, amibe lassan beleőrülnek. Rajtuk múlik..."

Előadják: Frank Edina, Karin Iwata, Koncz Péter, Molnár Zsolt, Szabó Márton

Zene: montázs
Látvány: Vincze Balázs
Fény: Farkas Gyula
Koreográfusok: Frank Edina, Karin Iwata, Koncz Péter, Molnár Zsolt, Szabó Márton
Rendező: Tucker András

Mindannyiunk vágya kitörni a szabályok fogságából. Vágyunk a szabadságra, a korlátok nélküliségre. Elemi szükségünk van az emberi kontaktusra, az érintésre, és arra, hogy mi is érinthessünk. Hatalmas a feszültség az emberekben, ha korlátozva vannak, sokakon eluralkodik a félelem. Ez azonnal egy másik lelkiállapotba sodorja őket. Ennek az állapotnak a feloldását keressük a koreográfiai folyamat során. Vajon hogyan tudunk kitörni a félelmeink rabságából? Mit jelent ez a felfokozott helyzet egy táncművész számára?

BEMUTATÓ: 2021. szeptember 21. Pécsi Nemzeti Színház, Kamaraszínház / XV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó


Fotók: Borbás Betti 


Az előadás megvalósítását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs