Hírek

Korábbi hírek >


Izraelben turnézunk!

2017. augusztus 3-11-ig a 30. jubileumi Karmiel Fesztivál meghívására Izraelbe utazunk, ahol összesen 6 helyszínen mutatjuk be a Carment.

Plácido Domingo Classics

A Pécsi Balett is közreműködött a Plácido Domingo Classics nagyszabású Traviata előadásában a pécsi Expo Centerben június 24-én.

Újjászületik a Pécsi Balett!

2017. a Pécsi Balett számára vitathatatlanul az újjászületés éve. A mai naptól a társulat a Zsolnay Kulturális Negyed Rezidens balettegyütteseként már az új székhelyén, az E78-ban próbál, dolgozik.

Vincze Balázs kapta idén a Seregi-díjat!

A Seregi-díjat május 12-én vette át Vincze Balázs a Magyar Állami Operaház színpadán Ókovács Szilveszter főigazgató úrtól a kuratórium tagjainak jelenlétében.

Szabó Márton Fülöp Viktor ösztöndíjas!

Szabó Márton 2017-ben is elnyerte a Fülöp Viktor ösztöndíjat, balett kategóriában. Marci 2013-ban pályázott először sikerrel a kuratóriumhoz, így már kétszeres Fülöp Viktor ösztöndíjas!

A csodálatos mandarin az Erkel Színházban

Sanghaj után ismét budapesti színpadon a Pécsi Balett A csodálatos mandarin előadása. Bartók klasszikusát március 4-én az Erkel Színházban megrendezésre kerülő Pas de Trois '17 - esten láthatja a közönség. A Bartók-év keretében a CAFe Budapesten bemutatott produkció koreográfusa ugyancsak Vincze Balázs.

Támogatók, partnerek:

Nemzeti Kulturális Alap Emberi Erőforrások Minisztériuma 90.6 Rádió 1 Pécs Szigetvári Takarék Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Zsolnay Örökségkezelő NKft.