Hírek

Korábbi hírek >


A makrancos hölgy a Müpában

A Pécsi Balett budapesti bemutatója a Nemzeti Táncszínház szervezésében szeptember 27-én. Óriási érdeklődés mellett, elsöprő sikerrel mutattuk be A makrancos hölgy című táncjátékot a XI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón. Az előadás budapesti bemutatója szeptember 27-én lesz a Müpában a Nemzeti Táncszínház szervezésében. A társulat ezt követően egy hónapig Mexikóban turnézik.

Októbertől Uhrik Dóra a Pécsi Balett Nkft. ügyvezetője

A Pécsi Balett társulata örömmel üdvözli Pécs M. J. Város Közgyűlésének döntését, miszerint az idén januártól önállósult Pécsi Balett NKft. ügyvezetői feladatainak ellátásával Uhrik Dóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művészt bízta meg.

Izraelben turnézunk!

2017. augusztus 3-11-ig a 30. jubileumi Karmiel Fesztivál meghívására Izraelbe utazunk, ahol összesen 6 helyszínen mutatjuk be a Carment.

Plácido Domingo Classics

A Pécsi Balett is közreműködött a Plácido Domingo Classics nagyszabású Traviata előadásában a pécsi Expo Centerben június 24-én.

Újjászületik a Pécsi Balett!

2017. a Pécsi Balett számára vitathatatlanul az újjászületés éve. A mai naptól a társulat a Zsolnay Kulturális Negyed Rezidens balettegyütteseként már az új székhelyén, az E78-ban próbál, dolgozik.

Támogatók, partnerek:

Nemzeti Kulturális Alap Emberi Erőforrások Minisztériuma 90.6 Rádió 1 Pécs Szigetvári Takarék Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Zsolnay Örökségkezelő NKft. Fontányi Borászat Kft.