Hírek

Korábbi hírek >


Hófehérke Gödöllőn és Kaposváron

Februárban a gödöllői Művészetek Házába és a kaposvári Csiky Gergely Színházba is eljut közkedvelt mesebalettünk, a Hófehérke és a hét törpe

Diótörő a Müpában!

Idén a Pécsi Balett Diótörője a Müpába utazik, hogy a budapesti gyerekeket is elvarázsolja. A négy ünnepi előadás a Nemzeti Táncszínház szervezésében valósul meg.

A Carmen újra a Müpában

Izrael és Mexikó után december 12-én újra a Müpában a CARMEN - a Nemzeti Táncszínház szervezésében! Már csak néhány jegy van...

Hófehérke és a hét törpe adventi hangulatban

Advent első hétvégéjén Paksra viszik Hófehérkét a törpéink. A Csengey Dénes Kulturális Központban december 2-án, szombaton kétszer is elröpítjük a paksi gyerekeket a Pécsi Balett mesevilágába.

Halott Pénz feat. Pécsi Balett

Egyedülálló együttműködés keretében, a Pécsi Balett közreműködésével készült a Halott Pénz legújabb videóklipje. A koreográfiát Vincze Balázs, a Pécsi Balett művészeti vezetője készítette kifejezetten az új dalhoz.

Mexikóról röviden képekben

Mexikó 2017. 10. 04 – 11. 01. 18 előadás | 16 helyszín | 22 szálloda | Közel 30.000 néző | 110 óra utazás és 12.000 megtett km a turnébusszal

A Pécsi Balett Mexikóból jelenti

A tengerentúli, közel egy hónapos turné során a társulat 5500 kilométert tett meg a félidőig a turnébusszal: Monterrey-től, Monclován, Aguascalientesen, Guadalajarán át Tepatitlanig… Chihuahua-ból majdnem elhoztak egy csivavát, és jártak a Jennifer Lopez filmjéből ismert határvárosban, Ciudad de Juarezben is.

A makrancos hölgy a Müpában

A Pécsi Balett budapesti bemutatója a Nemzeti Táncszínház szervezésében szeptember 27-én. Óriási érdeklődés mellett, elsöprő sikerrel mutattuk be A makrancos hölgy című táncjátékot a XI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón. Az előadás budapesti bemutatója szeptember 27-én lesz a Müpában a Nemzeti Táncszínház szervezésében. A társulat ezt követően egy hónapig Mexikóban turnézik.

Támogatók, partnerek:

Nemzeti Kulturális Alap Emberi Erőforrások Minisztériuma 90.6 Rádió 1 Pécs Szigetvári Takarék Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Zsolnay Örökségkezelő NKft. Fontányi Borászat Kft.