A három testőr - avagy a királyné nyakéke

A három testőr - avagy a királyné nyakéke

- táncjáték két felvonásban - 

Bemutató: 2024. szeptember 14. 19.00
Pécsi Nemzeti Színház, Nagyszínház

„Egy mindenkiért! Mindenki egyért!” – Nincs ismertebb jelmondat a testőrök köszöntésénél! Dumas romantikus regényének hősei, a három testőr kalandjai lassan kétszáz éve vívják ki lelkesedésünket.  A négy legendás kardforgató, Athos, Porthos, Aramis és D’Artagnan, valamint az ármány nagymesterei, a hatalomra törő Richelieu bíboros és a gonosz, ám gyönyörű Milady küzdelme generációk sorát hozta izgalomba. Az urak azért szeretik, mert a legszebb férfierényeket csillogtatják hőseink, a hölgyek azért, mert ezek az erények az ő szívüket dobogtatják, a kamaszfiúk azért, mert pont ilyen kemény legények akarnak lenni, a kamaszlányok pedig azért, mert pont ilyen legényekre vágynak! A vívás, különösen az attraktív párbajvívás bonyolult lépések és karmozdulatok rafinált koreográfiáján alapul. 

Nem kérdés tehát, hogy ez a történet táncszínpadra termett! 

A tánc univerzális, mindenki által érthető nyelve, a Pécsi Balett színészi kvalitásokkal is rendelkező, nagyszerű táncművészei és az összeszokott, kreatív alkotói csapat együttműködése egy újabb izgalmas, szenvedélyes és szórakoztató produkciót ígér a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán.


A három testőr a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
 

 


< vissza

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs