Vasarely-etűdök

Vasarely-etűdök

A 60 éves Pécsi Balett jubileumi bemutatója | online 2021. 05. 16. 19.00

Az előadás a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében, a Müpa szervezésében, a Pécsi Balettel közös programként valósul meg.

A Pécsi Balett megalapításának 60. évfordulójára egy olyan produkcióval készülünk, mely a társművészeteket segítségül hívva Victor Vasarely műveire épül, ill. belőlük inspirálódik.
A Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében, a Müpa szervezésében valósul meg a nagyszínpadi balett Vasarely-etűdök címmel 2021. április 15-én a Müpa Fesztivál Színházában. Vincze Balázs Harangozó-díjas Érdemes művész, az önálló Pécsi Balett alapító igazgatója, jelenlegi művészeti vezetője meghatározó alkotója a társulat elmúlt másfél évtizedének, a Vasarely-etűdöket ő álmodja színpadra rendező-koreográfusként. A díszlet- és a jelmeztervező két fiatal, progresszív, a színházi életben elismert alkotó, a jelmeztervező: Nagy Fruzsina, a díszlettervező: Cziegler Balázs. A zeneszerző Riederauer Richárd, aki klasszikus inspirációkra készíti el az előadás eredeti zenei anyagát. 

Pécsi alkotóműhelyként fontosnak tartjuk, hogy Vasarely szülővárosa megjelenjen jubileumi előadásunkban, ezért elsősorban a pécsi Vasarely Múzeum gyűjteményében található műalkotások kerülnek felhasználásra, ill. adják az inspirációt az előadás vizualitásához. A nagyszabású, a társművészeteket bevonó vállalkozás kiemelt projektje a Pécsi Balett jubileumi évadának. 


Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma


Fotó: Borbás Betti
 

Felhívjuk kedves közönségünk figyelmét, hogy az aktuális járványügyi rendelkezések a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek online programját is érinthetik, az online előadás időpontja változhat. Kérjük, kísérjék rendszeresen figyelemmel honlapunkat és közösségi média felületeinket a legfrissebb információkért!


< vissza

Támogatók:

Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft. Magyar Művészeti Akadémia

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs I Love Pécs