Piroska és a farkas

Piroska és a farkas

2020-ban Piroska és a farkas történetét adaptálja táncszínpadra a Pécsi Balett, Molnár Zsolt, a társulat kimagasló tehetségű táncművészének koreográfiájában. Molnár Zsolt, a Pécsi Balett Harangozó-díjas szólistája már több ízben megmutatta alkotói tehetségét: a Rómeó és Júlia társkoreográfusaként, a Belső vonzás, a Tűzmadár-szvit és a Táncszvit című egyfelvonásos balettek önálló koreográfusaként. Alkotói tapasztalata, kiváló tánctechnikai tudása, különleges testtudata és sajátos, jól felismerhető táncnyelve alkalmassá teszik a feladatra. Az ifjú koreográfus alkotótársa és segítője a mesebalett rendezőjeként Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész. Sok éves szakmai tapasztalata és tudása a garancia a produkció professzionális megvalósítására.
A Pécsi Balett táncművészei kiemelkedő tánctudásuk mellet egyedi karakteralakítási képességgel rendelkeznek, így méltó módon képesek a táncművészet népszerűsítésére, az ifjúság színházi nevelésére, a tánc speciális, mindenki által érthető nyelvén.

A mi mesénk egy balett-teremben kezdődik. Piroska társaival egy új táncelőadás bemutatójára készül. A próbateremben, gyakorlás közben kapja a hírt, hogy nagyanyja megbetegedett, és azonnal vinni kell neki valami ennivalót. Legjobb barátja felajánlja, hogy szívesen elkíséri, így együtt indulnak el Piroska édesanyjához. Az anyuka átadja nekik az ennivalóval telepakolt kosarat és kéri a fiatalokat, hogy igyekezzenek. A nagymama házához az erdőn keresztül vezet az út. Két kedves szelíd kis állat csatlakozik a fiatalokhoz útközben. Piroska megörül az új barátoknak és megfeledkezik a kosárról. Mikor visszaszalad érte, egy öreg bácsival találkozik, aki kíváncsi, mi van a kosárban és hova tart Piroska. Szegény kislány nem tudja, hogy az öreg bácsi valójában egy álruhás farkas. A történet folytatását biztos ismeritek. Ugyan a mi előadásunkban kicsit másképp bűnhődik a farkas, de mint általában a mesékben, minden jó, ha vége jó!
Sok humorral és meglepetéssel meséljük el nektek Piroska és a farkas történetét a tánc különleges nyelvén. Gyertek, szeretettel várunk benneteket!


Mesebalett egy részben
Az előadást 5-13 éves korú gyerekeknek ajánljuk.
Az előadás időtartama: 50 perc
A bemutató tervezett időpontja: 2020. március 28. 16.00 |
Helyszíne: Zsolnay Kulturális Negyed, E78


Kedves Nézőink!

Mivel a hazánkat is érintő koronavírus-járvány miatt Magyarország Kormánya 2020. 03. 11. éjféltől rendeletileg betiltotta a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényeket, a PÉCSI BALETT ELŐADÁSAI - A RENDELKEZÉS VISSZAVONÁSÁIG - MINDEN HELYSZÍNEN ELMARADNAK.

A rendkívüli helyzetre való tekintettel az előadások pótlásáról, esetleges jegyvisszaváltásról a későbbiekben adunk részletes tájékoztatást. Kérjük, őrizzék meg jegyeiket, mert terveink szerint későbbi időpontra cserélhetik majd be azokat. Egyelőre nem tudjuk, mikor nyithatnak ki újra a színházak, ezért türelmüket kérjük. Figyeljék Facebook és weboldalunkat, amint többet tudunk, jelentkezünk. Köszönjük.


A helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Kicsik és nagyok egyaránt jól láthatják az előadást az épített nézőtér minden pontjáról.

KEDVEZMÉNYES CSOPORTOS JEGYIGÉNYLÉS fenyvesi.zsuzsanna.csilla@zsn.hu

Az online jegyvásárlás mellett jegyek személyesen is válthatók a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain: Zsolnay Kulturális Negyed – Látogatóközpont, Északi Infopont a Ledina kapunál, Vendégház recepció, Művészetek és Irodalom Háza, Cella Septichora Látogatóközpont, Pécs Pont, KultUrán, Kodály Központ.

A produkció a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre.


Előadásaink forgalmazását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.


A plakát és az arculat Kedves Luca, a PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola 2. a. osztályos tanulója rajzának felhasználásával készült.
Grafika: Sándor Zsolt.

A rajzversenyben résztvevő további pályamunkák a lenti galériában láthatóak.


< vissza

Támogatók:

Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft. Magyar Művészeti Akadémia

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs I Love Pécs