Para Bango

Para Bango

A tunéziai születésű Raza Hammadi táncművész-koreográfus tanulmányait Matt Mattox-nál, a modern jazz tánc mesterénél kezdte 1976-ban. Hamarosan a tanársegédje lett és elsők között hívták meg Maurice Béjart iskolájába. Táncművészként és koreográfusként lett a párizsi Ballet Jazz Art Company művészeti vezetője 1983-ban, mialatt táncpedagógusi pályája is folytatódott Franciaországban és külföldön egyaránt. Rendszeresen készít koreográfiákat saját társulatának, és 1990 óta folyamatosan kap vendégkoreográfusi felkéréseket külföldön.

Tüzes, afro-kubai ütős zenével kísért burleszk parádé. A legkülönfélébb, színes egyéniségeket felvonultató balett nők és férfiak csábító játszmáit, civódásait mutatja be. A táncosok egy heves, buja, érzéki mozgásvilág eszközeivel, bolondos szituációkban mutatják be ezeket az emberi játszmákat.


Az est címe: Európai Táncgaléria
A bemutató időpontja: 2007. június 22. | Pécsi Nyári Színház - Tettyei Romok
Kőszínházi bemutató: 2008. január 25. | Pécsi Nemzeti Színház

Állhatatlan - koreográfus: Julian Moss
Nem adom fel - koreográfus: Vincze Balázs
Para Bango - koreográfus: Raza Hammadi


< vissza

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs