Elérhetetlen területek

Elérhetetlen területek

Elérhetetlen területek címmel, két egyfelvonásos koreográfiát tűzött műsorára a Pécsi Balett, melyek az emberi lélek folyamatairól gondolkodnak. Határtalan vágyakról, az érzelmek erejéről, az értelem határairól, a valamilyen formában mindig jelen levő külső korlátokról, de végső soron a szellem szabadságáról.

Sakk-matt

A Stefan Zweig: Sakknovella című műve alapján készült Sakk-matt a hitleri fasizmus egyik áldozatának történetét dolgozza fel, mely az egyén menekülési kísérletéről és szabadulásáról, az emberi szellem végtelen hatalmáról szól. A novellában a történések nagy része lelki síkon zajlik, Raza Hammadi koreográfiája ezeket a belső eseményeket fogalmazza meg a tánc – szavaknál is expresszívebb – nyelvén.

Elérhetetlen területek

„Van-e tökéletesség? Létezik-e teljesség? Meddig lehet fejlődni a tudományban, mûvészetben, vallásainkban, sportban, érzelemben, szellemben, értelemben? Honnan is tudhatnánk, érthetnénk, hiszen csak apró spórákként élünk s pusztulunk a számunkra idővel határolt végtelen dimenziók fonalának egyikén.” – Zachár Lóránd e gondolatok mentén készítette Elérhetetlen területek című koreográfiáját.


Két egyfelvonásos balett
Az est címe: Elérhetetlen területek
A bemutató időpontja: 2009. április 17. | Pécsi Nemzeti Színház, Kamaraszínház

Elérhetetlen területek - koreográfus: Zachár Lóránd
Sakk-matt - koreográfus: Raza Hammadi


Az előadás a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.


< vissza

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs