Bonnie & Clyde

Bonnie & Clyde

A mű a tánc nyelvén dolgozza fel két fiatal eszelős ámokfutásának mindenki által ismert történetét. Arthur Penn alkotása Warren Beatty és Faye Dunaway legendás alakításával mélyen beírta magát a filmtörténetbe.
A film 1967-es megjelenése óta generációk nőttek fel, de Bonnie és Clyde kultikussá vált figurája ma is ugyanolyan elementáris erővel hat a fiatal, lázadó nemzedékekre, mint egykoron.

„Bár az alkotás irányvonalát alapvetően filmélményem adja, az én szándékom nem az, hogy legendás hősökként ábrázoljam a főszereplőket, akiknek alakja a lázadás jelképévé válik. Ez a történet ideológiáktól mentes, "csak" róluk szól, az emberi érzelmek szélsőséges megnyilvánulásait láttatom a maguk mélységeivel, az indulatok és a bűntudat poklával, a józan belátás és az őrület határaival.
Az izgalmakkal teli, látványos, megrázó erejű előadás megalkotásával nem titkolt szándékom az embereket és a tánc mérhetetlenül gazdag, sokszínű világát közelebb hozni egymáshoz.”
– Vincze Balázs, rendező - koreográfus

A bemutató időpontja: 2006. június 23. | Pécsi Szabadtéri Játékok - Káptalan Utcai Szabadtéri 


Tánc thriller két felvonásban
A Pécsi Balett és a Pécsi Szabadtéri Játékok közös bemutatója
 


< vissza

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs