Beszélj hozzám

Beszélj hozzám

Cameron McMillan a H-ARCOK című est egyik felvonásaként készítette Beszélj hozzám című koreográfiáját a Pécsi Balett társulatával 2014. tavaszán.

„A tánc egyetemes nyelv. Feltehetőleg azért, mert a test az érzelmek és az emberi kapcsolatok finomságait oly módon tudja kommunikálni, amire a szavak képtelenek, így a szavak valójában csak másodlagos értelmezések. A testbeszéd ösztönös és gyakran az érzelmek első megnyilvánulásaként mûködő. Alkotói folyamatomnak központi eleme a mozgásnyelv fejlesztése és átformálása. Munkám kiindulópontja a táncosok egymás közti és a közönséggel való kommunikációs nyelvének fejlesztése, mely segít elmélyíteni koreográfiai „vizsgálódásomat” a Pécsi Balett táncművészeivel.
A nyelvi határok és a hatékony kommunikációs eszközök megkeresése jelentős tényezője volt előző pécsi koreográfiám, „A Jó és a Rossz kertjében” munkafolyamatának is. Célom, újra felfedezni ezeket a fogalmakat ugyanazokkal a táncmûvészekkel, most már a tiszta tánc keretein belül.”
– Cameron McMillan


Az est címe: H-ARCOK
A bemutató időpontja: 2014. február 7. | Pécsi Nemzeti Színház, Kamaraszínház
Budapesti bemutató: 2014. február 14. | Nemzeti Táncszínház
Hullámzó talaj - koreográfus: Zachár Lóránd
Beszélj hozzám - koreográfus: Cameron McMillan

Fotó: Mihály László, Körtvélyesi László


< vissza

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs