Bahnhof

Bahnhof

A Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínpada kiváló és inspiráló helyszín az újító szellemiségű produkciók létrehozásához. A Bahnhof című alkotás újítása abban rejlik, hogy a tánc kibővült egy új dimenzióval: a filmmel. Az előadás alcíme: multimédiás táncest két részben. A táncművészek által megformált karakterek még markánsabbá válnak azáltal, hogy az előadás teljes időtartama alatt folyamatosan látható filmből betekintést nyerünk a különböző személyiségek sajátos látásmódjába. A tánc és a filmművészet együttes hatása különleges, új élménnyel várja a balett-kedvelő közönséget.

A pályaudvarok számomra - mint gyakran utazó művész számára - mindig nagyon érdekesek, mivel a társadalom egészének lenyomata megtalálható bennük: az üzletember, a hajléktalan, a szerelmesek, akik éppen találkoznak, vagy épp szétválnak, egy új jövőbe induló ember. E színes forgatagban megannyi érzelem és érdekes történet rejlik. A sínek gondolataimban mindig életutakat kötnek össze, ennek megfogalmazására törekszem „Bahnhof” című művemben.

„Az est különlegességét az adja, hogy egy – feltehetően még senki által nem alkalmazott – multimédiás technikával valósítom meg az előadást. A darabban a film, mint díszlet, mint egy plusz dimenzió lesz jelen vetítés formájában; először filmet forgatunk az előadáshoz, majd hozzá illesztem a zenét és a koreográfiát, így hozván létre egy állandó kommunikációt a műfajok között.” – Jurányi Patrick


Multimédiás táncest két felvonásban – Jurányi Patrick koreográfiája
ŐSBEMUTATÓ: 2007. március 9. 19.30
Helyszín: Pécsi Nemzeti Színház, Kamaraszínház

A külső forgatás pályaudvari helyszíneit a MÁV Rt. biztosította.

Fotó: Körtvélyesi László


< vissza

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs