A kis herceg

A kis herceg

A mese mindenki számára fontos tanító-élmény. A főhős küzdelmeinek bemutatása minta életünk nehézségeinek felvállalására és legyőzésére. A segítő emberi magatartás is szükséges idol a gyermekek számára. Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg című regénye adta az ötletet egy pozitív, győztes átiratra, melyben a főhős megmenti a Földet a gonosztól, annak romboló hatalmától, a helytelen emberi magatartástól.
A mese olyan történet, melyben mindenért meg kell küzdeni, semmi sem magától szép és jó. Semmi sem magától működik rendben. A mesehősnek azért kell bejárnia egy rögös utat, hogy széppé, jóvátegyen maga körül mindent, ami csúnya, rossz vagy igazságtalan. A mese önmagunk képességeit próbára téve a határtalan lehetőségek birodalmába vezet minket. Ez a mese az életre tanít mindannyiunkat. Olyan igazságokat hordoz, melyek a mai világunkból egyre jobban hiányoznak.

„a kis herceg figurájában az az izgalmas, hogy miközben nem ártatlan, mégis tiszta – abban az értelemben legalább, hogy képes hinni a szeretetben. ő a franciák dömdödömje. a mi történetünkben a felnőttek világa legyőzhető. meglehet, hogy naivabbak vagyunk mi magunk, mint a kis herceg." – beckzoli


Táncmese egy részben Antoine de Saint-Exupéry regénye nyomán
A bemutató időpontja: 2016. január 29.
Helyszíne: Pécsi Nemzeti Színház, Kamaraszínház

A kis herceg bemutatóját Vidákovics Antal emlékének ajánljuk.

Beck Zoli és Sárközy Papa, a 30Y zenekar ikonjainak első mesebalettje Vincze Balázs koreográfiájában | AZ 55 ÉVES PÉCSI BALETT ŐSBEMUTATÓJA


Az előadás létrehozását támogatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma


< vissza

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs