Bajnai Ágnes

programmenedzser

Portréfotó: Fabinyi Annamária Stúdió 2.0

info@pecsibalett.hu

A siklósi Táncsics Mihály Gimnázium elvégzése után a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetemen szereztem magyar-angol szakos középiskolai tanári bölcsész diplomát 1994-ben.
A pécsi Janus Pannonius és Széchenyi István Gimnáziumban, valamint a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumban tanítottam, majd a közoktatásban eltöltött időszak után éveken át a felnőttképzésben oktattam angol nyelvet, illetve a világ legnagyobb egyetemi kiadója, az Oxford University Press munkatársa voltam.
A művészetek, azon belül is a táncművészet iránti vonzódásom 2007 elején vette át életemben a főszerepet, azóta dolgozom Vincze Balázs felkérésére a Pécsi Balett kötelékében. A napi teendők mellett, Uhrik Teodóra ügyvezető és Vincze Balázs művészeti vezeto közvetlen munkatársaként azért fáradozom, hogy a jelen Pécsi Balettjét nagy szakmai tudású és művészi kifejező erejű, alázatos és lelkes táncművészeivel elismerje a szakma, odafigyeljen rá a kritika, a sajtó és mindenekelőtt szeresse a közönség. Minden kreativitásommal és tudásommal azon vagyok, hogy a Pécsi Balettre továbbra is, mint értékes márkanévre gondoljanak az emberek, a felnövekvő és az idősebb generációk egyaránt, s hogy minél több helyre eljusson az együttes itthon és külföldön.
 

Díjai

Magyar Ezüst Érdemkereszt 2013

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs