Hamupipőke

Hamupipőke

www.pecsiest.hu

Góbi Rita, a délvidékről származó tehetséges, fiatal táncmûvész története maga is mesébe illő. Aki látta táncolni a korábbi produkciókban, nem felejti el, vörös sugár hajával több Grimm testvért inspirálhatna, levegőn lép a lába, testével szól a szája. Első pécsi koreográfiája remekbe szabott, új, színes ruha, ami az egész tánckarnak jól áll. A világ táncmûvészete gyorsabb kocsin rohan, mint városunk buszai, jó, ha valaki azt akarja utolérni, jó, mert messzebbre jut. Messzebbre jutunk.

Hamupipőke története a bennünk lappangó vágy, hogy a csendesen végzett, kemény munkával egyszercsak elnyerjük méltó jutalmunkat, a hölgyek legalább egy herceget, és mi férfiak, ha már ott a kezünkben az egyedül méltó társ üvegcipője, kitartó kereséssel kiszûrhetjük a mostohákat, akik magukat másnak hazudva még minket is vérrel mocskolhatnak be.

Tessék elmenni táncjátékot nézni, megtanulni újra a szavak nélküli közlés gáncstalan nyelvét. Tessék tanulni kellemet, sikket és kitartást. Kozár Eszter és Sasvári Laura ász pár, Góbi Rita full, a darab rojálflöss.

B.T.

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs