18. Tánctalálkozó - JEGYEK MÁR KAPHATÓK!

18. Tánctalálkozó - JEGYEK MÁR KAPHATÓK!
A 18. alkalommal megrendezésre kerülő pécsi táncünnep 2024. szeptember 12. és 16. között a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg a Pécsi Nemzeti Színházban és a Színház téren.

Szeptember 12-én, csütörtökön 19.00 órakor a GG Tánc Eger és a Feledi Project indítják a táncfesztivált a Pécsi Nemzeti Kamaraszínházában egy-egy nagy klasszikus történet kortárs táncszínházi adaptációjával. Az est első részében az Ahogy tetszik újratöltve, a második részben a Car(wo)men című egyfelvonásos koreográfiákat mutatják be a meghívott társulatok. 

Szeptember 13-án, pénteken az M Studio érkezik Sepsiszentgyörgyről. Ők néhány éve a fergeteges LIFT című produkciójukkal mutatkoztak be Pécsett óriási sikerrel. Most Fren_Ák koncepciójával és koreográfiájában érkezik a romeo@julia.com című előadásuk, mely rendkívül sajátos értelmezésben közelíti meg a klasszikus shakespeare-i tragédiát. Az előadás este 20.00 órakor kezdődik, ugyancsak a Kamaraszínházban. 

Szeptember 14-én, szombaton 19.00 órától hagyományosan a Pécsi Balett tartja nagyszínpadi bemutatóját. A három testőr – avagy a királyné nyakéke című vadonatúj táncjátékuk ismét egy izgalmas, szenvedélyes és szórakoztató produkciót ígér, ezúttal minden korosztálynak. 

Vasárnap, szeptember 15-én 17.00 órától ismét egy ’double bill’ várja a táncrajongókat a Kamaraszínházban. A 30 éves Bozsik Yvette Társulat legendás Lakodalom című előadását a szünet után a PB2 Company megrázó Trianon – egy magyar táncelégia című produkciója követi. 19.30-tól pedig a Magyar Állami Népi Együttes mutatja be a Nagyvárosi Vándorok című vadonatúj tánckoncertjét a Nagyszínházban. 

Szeptember 16-án,  hétfőn 19.00 órakor a Szegedi Kortárs Balett: Fekete hattyú című balett-thrillere teszi fel a koronát az idei Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozóra a Nagyszínházban.
 
Mindemellett idén újra lesz TánSzínTér a Színház téren, ennek részleteiről a későbbiekben a Tánctalálkozó honlapján tájékozódhatnak.

Részletes információ: www.tanctalalkozo.hu  
Jegyek: www.pnsz.jegy.hu  

 

A XVIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg. 


A három testőr a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködésében, a Kulturális és Innovációs Minisztérium és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jön létre.

 


Tánctalálkozó  fotó: Borbás Betti, grafika: Rajnai Richárd | a képen: Matola Dávid, a Pécsi Balett táncművésze
 

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs