Tánc világnapi díjeső

Tánc világnapi díjeső
Kovács Zsuzsanna életműdíjas; Vincze Balázs az évad legjobb alkotója; Koncz Péter az évad legjobb férfi táncművésze!

A tánc világnapja alkalmából a Magyar Táncművészek Szövetsége idén is díjazta a hazai táncszakma kiválóságait. Óriási boldogság és büszkeség társulatunk számára, hogy a Pécsi Balett három művészének munkáját is elismerték!

ÉLETMŰDÍJAT kapott több évtizedes táncművészi, balettmesteri próbavezetői tevékenységéért KOVÁCS ZSUZSANNA balettművész, (portréfotó fent: Fabinyi Annamária) a Pécsi Balett és a Pécsi Művészeti Gimnázium és Szakgimnázium balettmestere, Arany Katedra-, Merényi Zsuzsa- és Táncoktatásért-díjas művész. 
Kovács Zsuzsanna az egész életét a táncművészetnek szentelte, hihetetlen alázattal, odaadással, a hivatást mindig előtérbe helyezve, annak mindent alárendelve. Kovács Zsuzsanna idén 50. éve áll a táncművészet szolgálatában, a Pécsi Balett és a Pécsi Művészeti Gimnázium, Szakgimnázium és Technikum kötelékében.
Ma is napi szinten aktív, a táncművészetért él. 

AZ ÉVAD LEGJOBB ALKOTÓJA, a „Faust, az elkárhozott” című táncdráma megalkotásáért: VINCZE BALÁZS Harangozó Gyula-, Imre Zoltán- és Seregi László-díjas, érdemes művész, táncművész, koreográfus, rendező, a Pécsi Balett művészeti vezetője. 
Vincze Balázs második alkalommal lett az évad legjobb alkotója, legutóbb 2020-ban a Carmina Burana létrehozásáért díjazta őt a Magyar Táncművészek Szövetsége.

AZ ÉVAD LEGJOBB FÉRFI TÁNCMŰVÉSZE modern-kortárstánc kategóriában KONCZ PÉTER, a Pécsi Balett magántáncosa (fotó fent: Rajnai Richárd). 
Koncz Péter immár harmadik alkalommal nyerte el az évad legjobb férfi táncművésze címet! Kimagasló művészi teljesítményét 2013-ban, 2020-ban és most 2024-ben is elismerte a Magyar Táncművészek Szövetsége.

A díjakat a tánc világnapján, április 29-én, a Nemzeti Táncszínházban megrendezett gálaesten adta át Velekei László Harangozó Gyula- és Seregi László-díjas, érdemes művész, táncművész, koreográfus, a Győri Balett igazgatóját, a Magyar Táncművészek Szövetsége elnöke és Fodor Zoltán Harangozó Gyula-díjas táncművész, koreográfus, az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat művészeti vezetője, a Magyar Táncművészek Szövetsége társelnöke.

A Pécsi Balett társulata szeretettel gratulál minden díjazottnak! 
 


Backstage fotók: Frank Edina
Hivatalos fotók: Dusa Gábor 

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs