Afroditét kérdeztük :-)

Afroditét kérdeztük :-)
Faust beleszeret Afroditéba, a szépség és szerelem istennőjébe, akit Frank Edina karakterszólistánk személyesít meg. A vele készült miniinterjút itt olvashatjátok.

- Hogyan készülsz a szerep megformálására?

2016-ban már részt vettem a darabban nimfaként. Láthattam személyesen az akkor Afroditét alakító Vincze Brigittát, így nagy segítségemre voltak az emlékeim, illetve a betanulás alatt a videófelvétel, amin Brigi látható. Természetesen a próbafolyamat alatt Vincze Balázs rendező-koreográfus és Ujvári Katalin koreográfus asszisztens folyamatos instrukcióival együtt csiszoltuk tovább a karakter megformálását.

- Mennyire volt könnyű számodra azonosulni Afroditéval?

Nehéz egy Istennővel azonosulni több szempontból is. De a férfi táncpartnereim jól tudták erősíteni bennem, hogy felszínre törjön a bennem élő Afrodité. 

- Melyik a számodra legkedvesebb jelenet az előadásban?

Jelenleg ebben az előadásban tudom a drámai oldalamat leginkább megmutatni. Így azt a jelenetet emelném ki, amiben meghal Ikarosz, a fiam. Nem feltétlenül egy kedves jelenet, de szeretem, hogy megélhetek olyat a színpadon, amit más produkcióban, eddig nem volt alkalmam megmutatni. 


Fotó: Rajnai Richárd


A mű a 2023/24-es évadban a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködésében valósul meg a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán.

Az előadás ősbemutatója a Müpa szervezésében valósult meg 2016-ban a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében.
Felvételről közreműködik a Szent István Filharmonikusok, vezényel Záborszky Kálmán Kossuth- és Liszt-díjas Kiváló művész

 


A Faust, az elkárhozott című táncdráma felújítását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta. Köszönjük!

A Pécsi Balett online jelenlétét a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs