Bemutatjuk Hófehérkéinket!

Bemutatjuk Hófehérkéinket!
Miniinterjú Frank Edinával és Rónaki Ninával

-Hány évesen kezdtél el balettozni és mikor döntötted el, hogy táncművész leszel?🩰

🍎Edina: Már oviban volt lehetőségem tánc-előkészítőre járni az ANK Művészeti Iskolában, amit megszerettem, így a későbbiekben végigjártam az alapfokú iskolát párhuzamosan klasszikus balett és moderntánc tagozaton. Mikor felvételt nyertem a Pécsi Művészeti Szakközépiskolába, tudtam, hogy ezzel szeretnék hivatásszerűen foglalkozni.
🍎Nina: 6 éves koromban kezdtem táncolni. Rengeteg más sportot is kipróbáltam, egy-két évig tartottak. A tánc volt egyedül, ami végigkísért. Így egyértelmű volt számomra, hogy ezzel szeretnék foglalkozni. 

-Gondolom, örültél, mikor megkaptad Hófehérke szerepét, mit szeretsz benne a legjobban?

🍎Edina: Örültem, de egyszerre tartottam is tőle. 2016-ban már szerepeltem az előadásban Katicaként, így ismertem a darabot, tudtam, hogy technikailag a klasszikus balettra építkezik Hófehérke karaktere.
🍎Nina: Én is örültem a szerepnek. Nagy vágyam volt, hogy egyszer eltáncolhassak egy ilyen kedves, bájos karaktert. Hófehérke szerepe pont erről szól. Nekem ez tetszik benne, ezért szeretem táncolni. Olyankor belebújok egy fiatal kislány bőrébe, aki kíváncsi a világra és befogadó a számára ismeretlenekkel is. 

-Mennyiben más gyerekeknek szóló mesebalett előadásban táncolni, mint egy felnőtteknek szóló balettelőadásban?🧸

🍎Edina: Számomra nem más. Játszani egy felnőtteknek szóló balettelőadásban ugyanúgy kell, mint a gyerekeknek. Technikailag pedig szintén nem kevesebb egy mesebalett.
🍎Nina: Nem tekintek rá gyerekdarabként. Ugyanannyi munkám, energiám és küzdelmem van benne, mint akár egy Faust előadásban. A “játék” talán az, amiben eltérnek egymástól. Hófehérkeként sokkal nagyobb gesztusokat, reakciókat, arcmimikát kell használnom, hogy minden jól látható legyen. 

-Ki volt gyerekként a kedvenc hercegnőd?👑

🍎Edina: Inkább Tarzant és Oroszlánkirályt néztem nonstop, mint hercegnőket, de ha választanom kell, Anasztáziát mondanám vagy A szépség és a szörnyetegből Belle-t... Jut eszembe a Shreket is szeretem, úgyhogy Fionát nem hagyhatom ki a sorból.
🍎Nina: Kisgyermekként az egyik kedvenc elfoglaltságom volt a mesenézés. A hercegnős meséket kifejezetten szerettem. Csipkerózsika volt a kedvencem, amit képes voltam akár kétnaponta az elejétől a végéig megnézni.


Bemutató: 2023. november 18. 15.00 Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínház
A produkció a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködésében valósul meg a 2023/24-es évadban.


A Pécsi Balett online jelenlétét a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs