Tánctalálkozó KICSIKNEK és NAGYOKNAK

Tánctalálkozó KICSIKNEK és NAGYOKNAK
2023. szeptember 15-18-ig kicsiket és nagyokat várunk a 17. Pécsi Tánctalálkozóra, a Pécsi Nemzeti Színházba!

A 17. alkalommal megrendezésre kerülő pécsi táncünnep vendégelőadásaira most elsősorban a gyerekeket és családokat várjuk 2023. szeptember 15. és 18. között a Pécsi Nemzeti Színházba.

Szeptember 15-én pénteken Csizmás kandúr tanulságos történetével indítja a programsorozatot a Bozsik Yvette Társulat; 16-án szombat délután Vuk érkezik az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat feldolgozásában; 17-én vasárnap Palya Bea Álom, álom, kitalálom című meséjének táncszínházi adaptációját adja elő a Duna Táncműhely; 18-án hétfőn, pedig a Győri Balett társulata Max és Móric csínytevéseivel várja interaktív táncos előadással és mozgásfoglalkozással a gyerekeket.
A gyermekelőadások helyszíne a Kamaraszínház, kezdés 17.00 óra.

A Pécsi Balett nagyszínpadi bemutatóját is hagyományosan a Tánctalálkozó keretében tartja.
Dubrovay László Kossuth-díjas Érdemes művész, a Nemzet Művésze: Faust, az elkárhozott című táncdrámája szeptember 16-án 19.00 órakor debütál a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán. Dubrovay László csodálatos és magával ragadó zeneműve látványos színpadképpel és jól követhető cselekménnyel elevenedik meg a Pécsi Balett táncművészeinek szenvedélyes előadásában Vincze Balázs Harangozó-díjas Érdemes művész rendezésében és koreográfiájával, Molnár Zsuzsa jelmezeivel és díszletében. A Goethe remekművének ihletésére készült nagyszabású produkció a zene, a tánc és az irodalom rajongói számára egyaránt igazi csemegét ígér.

Vállalt feladatunk az ifjúság színházi nevelése, a táncművészet népszerűsítése a fiatalok körében, a táncszerető és a táncelőadásokat értő közönség kinevelése és növelése, és egyúttal csodálatos szakmánk utánpótlás-nevelése is. Ezért döntöttünk úgy, hogy idén elsősorban a gyerekekre koncentrálunk. A szakmai programokat is a fiataloknak szervezzük majd. A programkínálat sajnos szűkebb az utóbbi évekhez képest, hiszen a kulturális szférát is sújtó gazdasági nehézségekkel nekünk is meg kell küzdeni. Örülünk azonban, hogy a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával életben tudjuk tartani fesztiválunkat és a táncművészet ünnepével indulhat idén is a színházi évad Pécsett.

www.tanctalalkozo.hu

ELŐADÁSOK A PÉCSI NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • 2023. szeptember 15. péntek 17.00 
    Kamaraszínház
    Bozsik Yvette Társulat: Csizmás Kandúr 
     
  • 2023. szeptember 16. szombat 17.00 
    Kamaraszínház
    Inversedance – Fodor Zoltán Társulat: Vuk 
     
  • 2023. szeptember 16. 19.00
    Nagyszínház
    Pécsi Balett: Faust, az elkárhozott 
     
  • 2023. szeptember 17. vasárnap 17.00
    Kamaraszínház
    Duna Táncműhely: Álom, álom, kitalálom 
     
  • 2023. szeptember 18. hétfő 17.00
    Kamaraszínház
    Győri Balett: Max és Móric 

Jegyvásárlás 2023. augusztus 23-tól személyesen a Pécsi Nemzeti Színház jegypénztárában és online pnsz.jegy.hu 


A XVII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.


 


A Pécsi Balett online jelenlétét a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs