Az önfeláldozó bátorság tanúi lehetünk

Az önfeláldozó bátorság tanúi lehetünk
Mohay Réka beszélgetése a Rijekai Balett művészeivel a Magyar Nemzetben

"Rómeó és Júlia történetét adja elő a Rijekai Balett társulata a Pécsi Nemzeti Színházban május 31-én, a 10. színházi olimpián. A két tragikus sorsú szerelmes fájdalmas, szívbemarkoló, mégis felemelő története évszázadok óta vonzza a közönséget. A társulat igazgatójával és a két főszereplő táncossal beszélgettünk, többek között arról, vajon miben rejlik Shakespeare drámájának időtlen sikere."

(...)

"Hiszek abban, hogy azok a nézők is át tudják érezni a látottakat, akik még nem találkoztak a színpadon Shakespeare művével, hiszen mély, valódi és tiszta érzéseket dolgozunk fel – tette hozzá Masa Kolar. – Fontosnak tartom, hogy a nézők nem csak a darabbal találkozhatnak, hanem azzal a lehetőséggel is, amit felkínálunk nekik: ők maguk dönthetik el, Rómeó és Júlia története a gyűlöletről, zavarról és káoszról szól-e, vagy pedig a valódi szerelemről – összegzett a balettigazgató."

https://magyarnemzet.hu/kultura/2023/05/az-onfelaldozo-batorsag-tanui-lehetunk

Fotó: Fanni Tutek-Hajnal


A Pécsi Balett online jelenlétét a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs