Rijekai Balett: Rómeó és Júlia

Rijekai Balett: Rómeó és Júlia
Szinte minden jegy elfogyott a Színházi Olimpia keretében meghívott Rijekai Balett előadására!

2023. május 31. 19.00 Pécsi Nemzeti Színház

Az előadás ajánlója:

„Rómeó és Júlia a fiatalos hevületű szenvedély és a minden baljós körülmény ellenére örökké tartó szerelem iránti vágy tökéletes megtestesítői.
Bár gyakran úgy vélik, hogy történetük a szerelem erejéről szól, valójában csak alig néhány jelenet központi szereplője a szerelem. A színdarab fő témája sokkal inkább az erőszak, a káosz és a halál; különösen abban a kontextusban, ahogyan az élet törékeny szépsége és a fiatalok szükségtelen halála egymás mellé rendelődik. 
A történet megtanítja, hogy el kell engedni a múltbéli sebeket és nem szabad hagyni, hogy az érzelmeink irányítsák az életünket. A két család ősi vitája a saját gyermekeik jövőjét tette tönkre. Két szembenálló világ, a régi és az új erkölcsök, a tekintélyelvűség és a szabadságvágy, a szülői akarat és a romantikus individualizmus konfliktusát mutatja meg a tragédia.”

Fotó: Fanni Tutek-Hajnal | Grafika: Rajnai Richárd 


A 10. Színházi Olimpia Magyarország Kormányának 4,5 milliárd forintos támogatásával valósul meg. Előadásfotók fent: Fanni Tutek-Hajnal | Rijekai Ivan pl. Zajc Horvát Nemzeti Színház Balettegyüttese


A Pécsi Balett online jelenlétét a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs