Cica néni már az égi társulatban táncol

Cica néni már az égi társulatban táncol
A Pécsi Balett társulata mély megrendüléssel tudatja, hogy türelemmel viselt, hosszú ideig tartó, súlyos betegségben elhunyt Domján Mária, a Pécsi Balett alapító tagja.

Domján Mária – mindannyiunk Cica nénije – 1952-ben, 16 évesen szerződött a Pécsi Nemzeti Színházhoz, ahol eleinte a zenés előadásokban, majd a Téry Tibor által vezetett balettegyüttesben táncolt. 1961. január 3-án már a Pécsi Balett egyik alapító tagjaként lépett színpadra Eck Imre legendás társulatának bemutatkozó előadásában. A Pécsi Balett meghatározó tagja volt mindvégig. A színház és a táncművészet iránti példaértékű alázata irányította mindennapjait, önzetlen szerénység, végtelen szeretet és tisztelet áradt belőle kollégái és választott pályája, munkahelye iránt. Domján Mária egész életét hivatásának szentelte, betegségéig a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház kötelékében dolgozott. Hosszú éveken át, sok kisgyermek örömére balettet is tanított. Táncművészi nyugdíjazását követően ügyelőként és asszisztensként, majd a színházi és balettelőadásokban szereplő gyermekek csupaszív és végtelen türelmű koordinátoraként segítette munkájával a produkciók lebonyolítását egészen 2019-ig, amikor - nagy boldogságára - a Pécsi Nemzeti Színház örökös tagjának választotta.

Amíg tehette, minden balettünk bemutató előadására eljött. Utoljára 2021. szeptember 17-én, jubileumi estünkön köszönthettük személyesen.

A Pécsi Balett társulata fájó szívvel búcsúzik Cica nénitől.

Mindig derűs személyiségét, kedves mosolyát örökre megőrizzük szívünkben.

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs