Újra jön Lúdas Matyi!

Újra jön Lúdas Matyi!
Felhőtlen élményt ígér minden korosztálynak legújabb mesebalettünk, mely október 29-én újra látható a Pécsi Nemzeti Színház Kamaraszínházában! VEGYE MEG IDŐBEN JEGYEIT!

Egy gazdagon illusztrált mesekönyvet kelt életre hús-vér figurákkal Vincze Balázs rendező-koreográfus és alkotótársai: Németh Attila zeneszerző, Erdős Júlia Luca dramaturg/díszlettervező, Fekete Katalin dramaturg/jelmeztervező, Molnár Zsolt és Szabó Márton társkoreográfusok. A Pécsi Balett táncművészeivel egy olyan pazar kiállítású és igényesen szórakoztató előadást hoztak létre, melyet jó szívvel ajánlanak a felnőtteknek is. A táncművészetben ritka a humor jelenléte, mert a mozgás nyelvén nehéz azt ízlésesen ábrázolni. Vincze Balázs és a Pécsi Balett táncművészei már többször bizonyították humorérzéküket, most azonban még magasabbra emelték a lécet. Fazekas Mihály elbeszélő költeménye a magyar irodalom egyik gyöngyszeme. Lúdas Matyi tanulságos és szórakoztató története kitűnő alapanyagot adott a társulat számára, ők pedig élnek a lehetőséggel. Tánctechnikai tudásuk mellett a táncművészek kivételes karakterábrázoló tehetségükkel varázsolják el a nézőket, legyenek kicsik vagy nagyok. A színpadon mindig történik valami megragadó, a figyelmünk egy pillanatra sem kalandozhat el, beszippant a látvány és nem ereszt. A Pécsi Balett Lúdas Matyija 50 percre elfeledtet mindent rosszat a közönséggel, egyszerűen nem lehet nem együtt lélegezni a táncosokkal, nem nevetni együtt a gyerekekekkel.

JEGYEK OKTÓBER 29. 11.00

JEGYEK OKTÓBER 29. 15.00

Nézzen bele videós ajánlónkba!

 


Fotó: Juhász Éva

A produkció a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a KIM és az NKA támogatásával valósult meg. 


A Pécsi Balett online jelenlétét a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs