Elindult a jegyértékesítés a Tánctalálkozó előadásaira!

Elindult a jegyértékesítés a Tánctalálkozó előadásaira!
2022. szeptember 16-20. között várjuk a tánc szerelmeseit a Pécsi Nemzeti Színházba.

www.tanctalalkozo.hu

Szeptember 16-án, pénteken 19.00 órakor a hazai táncszcéna két kivételes, nemzetközileg is elismert alkotójának koreográfiáival indul a XVI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó. A Pécsi Nemzeti Színház kamaraszínházában újra egy este látható Bozsik Yvette és Frenák Pál társulata!

A Bozsik Yvette Társulat legújabb, Bohóc kerestetik című produkcióját hozza el Pécsre. A felnőtteknek szóló darab a Nemzeti Táncszínház felkérésére, a világhírű román-francia író, Matei Visniec groteszk drámája nyomán készült. A főszerepben: Bozsik Yvette és Vati Tamás. 
A FrenÁk Társulat méltán híres Twins című előadása a tánc nyelvén mesél az ikerlét mélyebb rétegeiről. Két táncos, két maszkos figura, hol iker-bábuként, hol iker-testvérként keresik az egység, az összetartozás, az elszakadás, az egyedüllét és a magány állapotait. Előadják: Esterházy Fanni és Maurer Milán.

Szeptember 17-én, szombaton, a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínházában mutatja be a Pécsi Balett a Zorba című táncjátékot. Mikis Theodorakisz Zorba című balettjének színrevitelével a Pécsi Balett az elmúlt két évtizedben létrejött karakteres arculatát, a modern megjelenítésű közönségbarát előadások tematikáját folytatja. Az előadás különlegessége, hogy a koreográfia a modern tánc és a néptánc ritkán használt fúziója. A rendező-koregráfusok: Juhász Zsolt és Zachár Lóránd. 
A címszerepben: Koncz Péter.

Vasárnap a néptáncé a főszerep! 17.00 órakor a kamaraszínházban a Kárment adja elő a Varidance Társulat. Vári Bertalan táncművészei Karavan Família élő muzsikájára járják vérpezsdítő, virtuóz cigánytáncaikat, egy humorral átszőtt felejthetetlen estét ígérve. Ezt az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk!
Ugyancsak vasárnap, 19.00 órakor a nagyszínházban a Magyar Nemzeti Táncegyüttes legújabb, Toborzó című nagyszabású  produkcióját láthatják a Magyar Nemzeti Táncegyüttes és zenekara, valamint a Honvéd Férfikar előadásában. Rendező: Zsuráfszky Zoltán, társrendező: Zs. Vincze Zsuzsa.

Szeptember 19-én hétfőn a Budapest Táncszínház hozza el legújabb, Lisztmánia című, humoros táncelőadását. Koreográfus: Zachár Lóránd.

A 2022-es Pécsi Tánctalálkozót a Győri Balett és a Szegedi Kortárs Balett közös estje zárja. A Győri Balett Lukács András The Waves című koreográfiájával érkezik, a Szegedi Kortárs Balett Juronics Tamás Vadak című darabját mutatja be.


Jegyvásárlás 2022. június 11-től online: tanctalalkozo.hu | pnsz.jegy.hu
személyesen: 2022. augusztus 23-tól a Pécsi Nemzeti Színház jegypénztárában


Fotó: Borbás Betti | Grafika: Rajnai Richárd 
A képen: Marina Pérez Ahedo, a Pécsi Balett táncművésze 


A XVI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap és a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával valósul meg. 

 

 


A Pécsi Balett online jelenlétét a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs