NTSZ 20 - Szabad egy táncra?

NTSZ 20 - Szabad egy táncra?
20 éves a Nemzeti Táncszínház – a Gálasorozat IV. részében fellép a Pécsi Balett társulata is

2022. február 23.-án a Pécsi Balett társulata Az iszonyat balladájával köszönti a 20 éves Nemzeti Táncszínházat.

JEGYVÁSÁRLÁS

A Nemzeti Táncszínház fontos intézménye a magyar táncéletnek.

Az elmúlt években kialakított együttműködések jelentik az alapját a Pécsi Balett továbbfejlődésének, az országos és nemzetközi folyamatokban való aktívabb részvételnek. Szakmai partneri kapcsolatunk a Nemzeti Táncszínházzal az önállósodásunkkal tovább erősödött. Az elmúlt másfél évtized alatt sikerült megteremteni budapesti közönségünket, melyben nagy szerepe van a Nemzeti Táncszínház által szervezett előadásoknak is. A pécsi bemutatót követően minden új előadásunk Budapesten is debütál, majd rendszerint továbbjátszásra kerül. Fontos szakmai visszajelzés számunkra a Táncszínház minden felkérése, elismerést jelent az újabb és újabb meghívás. Carmenünk lassan egy évtizede műsoron van Budapesten, ÁdámÉva c. ősbemutatónkat pedig közös programként állíottuk színpadra 2021-ben.

Saját játszóhelyünk nincs, de ugyanúgy hazajárunk a Nemzeti Táncszínházba vagy a Müpába, ahogyan a Pécsi Nemzeti Színházba is.


Fotó: Juhász Éva

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs