Pécsi Balett 60 - jubileumi est

Pécsi Balett 60 - jubileumi est
Szeptember 17-én jubileumi estünk nyitja a XV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót!

Tánc- és filmpremier egy este

Az iszonyat balladája című, Szokolay Sándor zeneművére készült ikonikus ecki koreográfia minden jubileumon felújításra került.  
A 60. évfordulóra, Vincze Balázs művészeti vezető ötletére, teljesen új koncepcióval, Zachár Lóránd koreográfiájával és Kozarics Viktor jelmezeivel állítják színpadra ezt az emblematikus darabot szeptember 17-én a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán.

A második részben a jubileum alkalmából készített Több mint balett című dokumentumfilm debütál, mely megszólaltatja a jelen és a múlt meghatározó alakjait A táncművészeket, alkotókat, munkatársakat, vezetőket, alapító tagokat. Személyes történetek bemutatásával hozza közel a művészt a nézőhöz. Megismerhetjük azokat a művészeket, akik nélkül ma a Pécsi Balett nem lenne az, ami. Mellékszálként öt fiatal táncos mindennapjait mutatja be, az ő történetükön keresztül pedig nemcsak egy új darab elkészülésébe, hanem a balett világában bejárható különböző életutakba is betekintést nyerünk.

Az iszonyat balladája a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában kerül bemutatásra.
A Több mint balett című filmet a Filming in Pécs stábja készítette, a programok megvalósítását az NKA és az EMMI támogatta.

Fotó: Borbás Betti | A képen: Uhrik Teodóra és Vincze Balázs


 

 

 

 

 

 

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs