Pécsi Nyári Színház 2021

Pécsi Nyári Színház 2021
2021-ben 10 előadással várjuk a felhőtlen kikapcsolódásra vágyó közönséget a Káptalan Kertben július 18. és augusztus 16. között.

"Reményeink szerint ez a nyár már majdnem olyan lesz, mint régen. A Káptalan Kertben már zajlanak a könnyűzenei koncertek és örömmel mondhatom, júliusban mi is megnyitunk. Idén hét társulat, összesen 10 előadással érkezik a Káptalan Utcai Szabadtéri Színpadra. Örülünk a nyitás lehetőségének és köszönjük az Emberi Erőforrások Minisztériumának a támogatást, mely lehetővé tette az idei program megvalósítását. Annak különösen örülök, hogy a hat vendégtársulat mellett, a Nyári Színház évtizedes hagyományait idézve, a Pécsi Nemzeti Színház egy vadonatúj produkcióval érkezik a Káptalan Utcai Szabadtéri Színpadra: A miniszter félrelép c. bohózatot négy alkalommal is eljátsszuk. 

A Pécsi Nyári Színházban 2021-ben fellép a Bánfalvy Stúdió (Páratlan páros), a L’art pour l’art Társulat (Ember a falvédőről), a kaposvári Csiky Gergely Színház (Furcsa pár), a Pesti Művész Színház (Imádok férjhez menni), a Gergely Theáter (Ami késik, nem múlik), a Rátonyi Róbert Színház (Cigányszerelem) és a Pécsi Nemzeti Színház (A miniszter félrelép). 

Számítunk törzsközönségünkre, a fellépő művészekkel együtt nagyon várjuk az újabb találkozást! A pécsi nyári színházi esték felfokozott hangulata semmihez sem hasonlítható… Egy kis kikapcsolódás most mindannyiunkra ráfér!” – mondta el Vidákovics Szláven, a Pécsi Nyári Színház művészeti vezetője.

További részletek: a pecsinyariszinhaz.hu oldalon

Fontos információ: 2021. 07. 03-án életbe lépett a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának hatodik fokozata, eszerint védettségi igazolvány nélkül is be lehet menni az előreváltott ülőhelyes nézőtérrel megrendezett kulturális rendezvényekre, előadásokra. 2021. 07. 03-tól tehát a Pécsi Nyári Színház előadásaira beléphet az is, akinek nincs védettségi igazolványa! Továbbra is kérjük azonban kedves nézőinket, vigyázzunk egymásra! Amennyiben betegnek érzi magát, lázas, vagy légúti panaszai vannak, elővigyázatosságból inkább ne vegyen részt az előadáson!

Forrás: pecsinyariszinhaz.hu 

Fotó: Körtvélyesi László | Pécsi Nemzeti Színház: A miniszter félrelép | Györfi Anna és Vidákovics Szláven
 

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs