Victor Vasarely művei inspirálták a Pécsi Balett születésnapi bemutatóját

Victor Vasarely művei inspirálták a Pécsi Balett születésnapi bemutatóját
Vincze Balázs, a Vasarely-etűdök koreográfusa így fogalmazott: „Ez az első alkalom a pályámon, hogy nem a zene inspirálta a koreográfiát és nem vezeti klasszikus cselekményszál a kreatív folyamatot." - papageno.hu

"A Pécsi Balett alapításának 60. évfordulóját egy különleges előadással ünnepli: a születésnapi darabot a város híres szülötte, Victor Vasarely művei inspirálták. A Vasarely-etűdök május 28-án látható a Bartók Tavasz keretében.
A személyes inspirációért nem kellett messzire menni az alkotóknak, hiszen a város egyik kitüntetett kulturális intézménye az idén 45 éves Vasarely Múzeum."

A papageno.hu ajánlója teljességében itt olvasható: https://papageno.hu/blogok/bartok-tavasz/2021/05/pecsi-balett-bartok-tavasz-vasarely-etudok/

A 60 éves Pécsi Balett jubileumi bemutatója
ONLINE 2021. 05. 28. 19.00

Az előadás a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében, a Müpa szervezésében, a Pécsi Balettel közös programként valósul meg.

Köszönjük a Pécsi Janus Pannonius Múzeum / Vasarely Múzeum és a Vasarely Alapítvány (Aix-en-Provence) együttműködését!


Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma


 

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs