Pécs, az úttörő – ahonnan minden indult

Pécs, az úttörő – ahonnan minden indult
"A Pécsi Balett legújabb darabja az op-art, vagyis az optikai festészet legjelentősebb képviselője, Victor Vasarely életművéből inspirálódik. A 115 éve épp Pécsett született festő művei egyedülálló látványvilágú előadásban elevenednek meg a Bartók Tavasz programján." - bartoktavasz.blog.hu

TRIPLE CROWN – A MAGYAR BALETT KORONAÉKSZEREI - címmel olvasható a Bartók Tavasz ajánlója, többek között a Pécsi Balett: Vasarely-etűdök című premierjéhez kapcsolódóan.

"A nyüzsgő nagyvárosok szinte mágnesként vonzzák magukhoz a művészeket, így nem meglepő, hogy a metropoliszokban egymást érik a színházak és társulatok. A hazai táncszakma azonban abban a szerencsés helyzetben van, hogy színtere nem csupán a fővárosra koncentrálódik. Sőt, a vezető társulatok nagy része Budapest közigazgatási határain kívül találta meg otthonát. A Bartók Tavasz nézői pedig a fesztivál első évében nemcsak láthatják a hazai kortárs tánc vezető együtteseit, de mindhárman egy-egy eddig sosem látott, új produkcióval érkeznek."

(...)

"A magyar balett három vezető vidéki társulata három prominens személyiséget állított legújabb produkciói középpontjába. A Pécsi Balett legújabb darabja az op-art, vagyis az optikai festészet legjelentősebb képviselője, Victor Vasarely életművéből inspirálódik. A 115 éve épp Pécsett született festő művei egyedülálló látványvilágú előadásban elevenednek meg a Bartók Tavasz programján."

A teljes bejegyzés itt olvasható: https://bartoktavasz.blog.hu/2021/04/29/triple_crown_398
 

A 60 éves Pécsi Balett jubileumi bemutatója
ONLINE 2021. 05. 28. 19.00

Az előadás a Bartók Tavasz Nemzetközi Művészeti Hetek keretében, a Müpa szervezésében, a Pécsi Balettel közös programként valósul meg.

Köszönjük a Pécsi Janus Pannonius Múzeum / Vasarely Múzeum és a Vasarely Alapítvány (Aix-en-Provence) együttműködését!


Támogató: Emberi Erőforrások Minisztériuma


Fotó: Borbás Betti
 

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs