Pécsi Balett 60 - online jubileumi est

Pécsi Balett 60 - online jubileumi est
2021. március 27-én 19.00 órától a Facebook oldalunkon, ill. a hivatalos YouTube-csatornánkon.

A Pécsi Balett alapításának 60. éves jubileumát méltó módon szeretnénk megünnepelni: méltón az alapító, Eck Imre szellemiségéhez, az együttes sikereihez, az elmúlt 60 év alkotóihoz, az itt megfordult és jelenleg itt működő koreográfusok és táncművészek magas szintű szakmaiságához és elhivatottságához. A múlt hagyatékából, amit kötelességünk továbbvinni: a maximalizmus, a tánc, a munka iránti alázat és a folyamatos törekvés arra, hogy magunkból és szakmai tudásunkból a lehető legjobbat tudjuk nyújtani. Tesszük mindezt a hétköznapokban, a napi gyakorlatokon, a próbákon, az előadásokon, de egy jelentős évforduló alkalmából kiemelten fontos feladat a múlt és a jelen ünnepének megszervezése.

A pandémiás helyzetre való tekintettel a jubileumi estet online tartjuk meg 2021. március 27-én 19.00 órától. A linkeket a Facebook oldalunkon tesszük közzé, de a hivatalos YouTube-csatornánkról közvetlenül is elérhető lesz majd.

Az est első részében Az iszonyat balladája című ikonikus előadásunk vadonatúj koncepcióval és új koreográfiával kerül bemutatásra.

Zeneszerző: Szokolay Sándor Kossuth- és Erkel-díjas Érdemes és Kiváló művész
Jelmeztervező: Kozarics Viktor
Dramaturg: Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész
A koreográfus asszisztense: Ujvári Katalin Harangozó-díjas
Rendező: Vincze Balázs Harangozó-, Imre Zoltán- és Seregi-díjas
Koreográfus: Zachár Lóránd Harangozó-díjas

Az iszonyat balladája bemutatója a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.
A felvétel a Pécsi Nemzeti Színházban készült.

 

 

 

A második részben a Több mint balett című dokumentumfilmet láthatja először a közönség.

A filmet a Filming in Pécs készítette és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásának segítségével valósult meg.

  

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs