Vendégünk: Zachár Lóránd

Vendégünk: Zachár Lóránd
Az aktuális rendelkezéseket figyelembe véve zajlik a munka a balett-teremben. Zachár Lóránd, nemzetközileg elismert kortárs tánctanár, koreográfus kéthetes mesterkurzust tart táncművészeink számára november 16-tól.

A „Covid évében” különös hangsúly került a műhelymunkára, hiszen a táncos testét folyamatosan karban kell tartani és fejleszteni kell, ha van előadás, ha nincs. A pandémia okozta korlátozások, az előadások hiánya miatt mentális szempontból is nagyon fontos a rendszeres munka. A legújabb rendelkezéseket figyelembe véve dolgoznak táncművészeink a balett-teremben, csoportbontásban, különösen ügyelve a testi kontakt elkerülésére és az állandó fertőtlenítésre. Mivel előadásaink nem lehetnek, így az időt kihasználva a fejlesztést helyeztük most előtérbe.
Két héten át klasszikus tréninggel tartják karban magukat a táncművészeink Kovács Zsuzsanna mesternővel, ezt követően pedig Zachár Lóránd, nemzetközileg elismert szakember, a Dance Works Rotterdam egykori szólistája tanít nekik professzionális mozgássorokat.

Zachár Lóránd több koreográfiát készített már társulatunk számára, egyedi mozgásnyelve nem idegen táncművészeinknek.

Elérhetetlen területek (2009) 
Bonyodalmas balkáni lakodalmas (2012) 
Lisztmánia (2012) 
Hullámzó talaj (2014) 


Fent: Hullámzó talaj | fotó: Mihály László

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs