Rómeó és Júlia újra Budapesten

Rómeó és Júlia újra Budapesten
Október 4-én a Nemzeti Táncszínházban!

Rómeó és Júliánk még mindig műsoron!

A Nemzeti Táncszínház szervezésében láthatóak budapesti előadásaink, a következő a Rómeó és Júlia 2020. október 4-én 19.00 órától a Nemzeti Táncszínház csodálatos új épületében.

A világirodalom legismertebb szerelmes párjának történetét Vincze Balázs rendező-koreográfus és Molnár Zsolt társ-koreográfus álmodta színpadra 2018-ban. A balett a jól ismert Shakespeare-dráma sodró lendületű és szenvedélyes 21. századi táncszínpadi változata. 
A kritika (Sárosi Emőke | tanckritika.hu) szerint „Konstansan magas energiaszintű, mégis könnyed, játékos és ötletes adaptáció született Pécsett a halhatatlan szerelmesek történetéből.” Riederauer Richárd zenéje „nagyon erős, nem pusztán hangulatfestő elemként kíséri a táncosokat, hanem egyenértékű, sőt domináns partnere a koreográfiának.” A különlegesen letisztult látványvilág Cziegler Balázs díszlet-, és Kiss Julcsi jelmeztervezőnek köszönhető. 

Új beállók: Marina Pérez Ahedo (Montague-né), José Blasco Pastor (Benvolio) és Szendrey Rebeka.

Fotók: Mihály László


A produkció a Pécsi Balett Nonprofit Kft. és a Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft. együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

    


Előadásaink forgalmazását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap   támogatja.

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs