Piroska és a farkas BUDAPESTI BEMUTATÓ

Piroska és a farkas BUDAPESTI BEMUTATÓ
2020. szeptember 26-27-én a Nemzeti Táncszínházban!

Társulatunk gyermeknyelvű balettmissziójának legújabb darabja egyszerre humoros, szép, érzékeny és csak egy picit ijesztő, vagyis mindenből kapnak az 5–13 éves nézők, amire a személyiségüknek ebben a korban szüksége van.
Molnár Zsolt Harangozó-díjas szólistánk, korábbi munkái (Tűzmadár-szvit, Belső vonzás, Táncszvit) után most először debütál egész estés, gyermekeknek szóló koreográfiával. Uhrik Teodóra rendezőként segítette munkáját. Meséjük kerüli a Grimm fivérek alaptörténetének horrorisztikus jeleneteit, erős fő karaktereket (Piroska, farkas, nagymama, vadász) és számos új szereplőt visznek a darabba (szitakötő, béka, szomorúfűz, Piroska barátja). Uhrik Dóra rendezői bravúrja egyfajta „mese a mesében”: a történet egy balett-teremben kezdődik, ahol az egyik táncosnő, Piroska próba közben értesül nagyanyja betegségéről, akihez elkíséri a barátja is.

Kiss Julcsi díszlet- és jelmeztervező álmodta meg a mesebalett bájos és finom képi világát,  fantáziadús jelmezeit, színes és kreatív díszletét.
A társulat most sem zenei konzerveket nyitogat, hanem a kortárs balettkomponisták sorába felzárkózó Riederauer Richárd zenei szövetére épít. 

Zeneszerző, zenei szerkesztő: Riederauer Richárd 
Díszlet- és jelmeztervező: Kiss Julcsi
A koreográfus asszisztense: Ujvári Katalin Harangozó-díjas
Koreográfus: Molnár Zsolt Harangozó-díjas
Rendező: Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész
 

Fotók: Mihály László


A produkció a Pécsi Balett Nonprofit Kft. és a Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft. együttműködésében, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.
A XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó létrehozását támogatta a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

    

 

 


A budapesti bemutató és az azt követő előadások a Nemzeti Táncszínház szervezésében valósulnak meg. 


Előadásaink forgalmazását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs