XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó
2020. augusztus 5-én indult az online jegyértékesítés az idei programokra.

2020. szeptember 12-én 19.00 órakor a világhírű RECIRQUEL: My Land című előadásával indul az újratervezett XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a Pécsi Nemzeti Színházban. Szeptember 13-án 19.00 órától az egyedülálló MARATONI TÁNCGÁLA keretében közel húsz, jelentős hazai táncegyüttes látható egy este, ugyancsak a PNSZ nagyszínpadán. A gálaest célja, hogy megmutassa a hazai professzionális táncélet sokszínűségét és együttműködését. A nagyszabású szakmai összefogás a táncművészet szépségét és éltető erejét hivatott ünnepelni.
Szeptember 14-én 20.00 órától a DÓM téren a Bozsik Yvette Társulat: Magyar népmesék című varázslatos előadására várjuk a kicsiket és nagyokat. Ugyanitt szeptember 15-én 20.00 órakor a Magyar Nemzeti Táncegyüttes mutatja be a Magyar hősök, csaták és szerelmek című nagyszabású táncelőadását. Természetesen e két utóbbi szabadtéri előadást ingyenesen lehet megtekinteni. További ingyenes előadásokkal várjuk a közönséget a Cella Septichorában: szeptember 14-én 17.30-tól a Flamenco Sopianae, 15-én 19.00 órakor a Székesfehérvári Balett Színház várja a tánc szerelmeseit.

Piroska és a farkas című mesebalettünk elmaradt bemutatóját is a Tánctalálkozó keretében tartjuk meg 2020. szeptember 15-én 15.00 órakor, a PNSZ Kamaraszínházában. A produkció a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatásával valósul meg.

 

 

 

Mindezek mellett izgalmas szakmai és ingyenes programokkal várjuk az érdeklődőket a Trezor Rendezvényházban, a Széchenyi téren és a Színház téren.

Részletek a www.tanctalalkozo.hu oldalon.

 

A Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó megvalósítását a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Fotó: Moving Target Photo | Grafika: Lakatos János | A képen: Balogh Csongor, a Pécsi Balett táncművésze

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs