#pecsikulturaliscsatorna

#pecsikulturaliscsatorna
A Pécsi Balett is csatlakozott a pécsi kulturális intézmények összefogásához, hogy online kulturális tartalommal lássák el a közönségüket a veszélyhelyzet idején.

Március végén jelentette be a Pécsi Nemzeti Színház, a Pannon Filharmonikusok, a Bóbita Bábszínház és a Pécsi Harmadik Színház, hogy tartalmi kommunikációs együttműködést folytatnak a krízis alatt, hogy online kulturális tartalommal lássák el a közönségüket a veszélyhelyzet idején. A kezdeményezéshez április első napjaiban a Csorba Győző Könyvtárral együtt a Pécsi Balett is csatlakozott. A csatlakozó intézmények saját online tartalmaik mellett az összefogásban résztvevő intézmények közzétett információit egyaránt megosztják közösségi felületeiken, annak érdekében, hogy ezek minél szélesebb körben elérhetővé váljanak, így szinte közös kulturális csatornává válnak az online felületeik. Az együttműködők a tartalmakat #pecsikulturaliscsatorna jelöléssel látják el, így könnyen megtalálhatóak lesznek.

Örömmel kapcsolódtunk a kezdeményezéshez, hiszen közönségünkkel Facebook és Instagram oldalunkon mi is folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a rendkívüli helyzetben is. 

2020. április 5. vasárnaptól egy hétig elérhető a Csipkerózsika című mesebalettünk felvétele a youtube csatornánkon.
A különleges, sok közelit tartalmazó felvétel megmutatja, milyen fontos a magas színvonalú tánctudás mellett a karakterábrázolás is. 
 

Fotó: PORTRAIT MAFFIA

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs