Piroska és a farkas a Zsolnay Negyedben? IGEN!

Piroska és a farkas a Zsolnay Negyedben? IGEN!
A Pécsi Balett új bemutatóval várja a gyerekeket tavasszal az E78-ban 2020. március 28-tól. JEGYEK MÁR KAPHATÓK!

2020-ban Piroska és a farkas történetét adaptálja táncszínpadra a Pécsi Balett, Molnár Zsolt, a társulat kimagasló tehetségű táncművészének koreográfiájában. Molnár Zsolt, a Pécsi Balett Harangozó-díjas szólistája már több ízben megmutatta alkotói tehetségét: a Rómeó és Júlia társkoreográfusaként, a Belső vonzás, a Tűzmadár-szvit és a Táncszvit című egyfelvonásos balettek önálló koreográfusaként. Alkotói tapasztalata, kiváló tánctechnikai tudása, különleges testtudata és sajátos, jól felismerhető táncnyelve alkalmassá teszik a feladatra. Az ifjú koreográfus alkotótársa és segítője a mesebalett rendezőjeként Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész. Sok éves szakmai tapasztalata és tudása a garancia a produkció professzionális megvalósítására. Zeneszerző, zenei szerkesztő: Riederauer Richárd, díszlet- és jelmeztervező: Kiss Julcsi. A Pécsi Balett táncművészei kiemelkedő tánctudásuk mellet egyedi karakteralakítási képességgel rendelkeznek, így méltó módon képesek a táncművészet népszerűsítésére, az ifjúság színházi nevelésére, a tánc speciális, mindenki által érthető nyelvén.

Az előadás időtartama: 50 perc
A bemutató időpontja: 2020. március 28. 16.00 | TOVÁBBI ELŐADÁSOK
Helyszíne: Zsolnay Kulturális Negyed, E78
A mesebalettet 5-13 éves korú gyerekeknek ajánljuk.

A helyfoglalás érkezési sorrendben történik. Kicsik és nagyok egyaránt jól láthatják az előadást az épített nézőtér minden pontjáról.

JEGYVÁSÁRLÁS

Az online jegyvásárlás mellett jegyek személyesen is válthatók a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain: Zsolnay Kulturális Negyed – Látogatóközpont, Északi Infopont a Ledina kapunál, Vendégház recepció, Művészetek és Irodalom Háza, Cella Septichora Látogatóközpont, Pécs Pont, KultUrán, Kodály Központ.

"A mi mesénk egy balett-teremben kezdődik. Piroska társaival egy új táncelőadás bemutatójára készül. A próbateremben, gyakorlás közben kapja a hírt, hogy nagyanyja megbetegedett, és azonnal vinni kell neki valami ennivalót. Legjobb barátja felajánlja, hogy szívesen elkíséri, így együtt indulnak el Piroska édesanyjához. Az anyuka átadja nekik az ennivalóval telepakolt kosarat és kéri a fiatalokat, hogy igyekezzenek. A nagymama házához az erdőn keresztül vezet az út. Két kedves szelíd kis állat csatlakozik a fiatalokhoz útközben. Piroska megörül az új barátoknak és megfeledkezik a kosárról. Mikor visszaszalad érte, egy öreg bácsival találkozik, aki kíváncsi, mi van a kosárban és hova tart Piroska. Szegény kislány nem tudja, hogy az öreg bácsi valójában egy álruhás farkas. A történet folytatását biztos ismeritek. Ugyan a mi előadásunkban kicsit másképp bűnhődik a farkas, de mint általában a mesékben, minden jó, ha vége jó!
Sok humorral és meglepetéssel meséljük el nektek Piroska és a farkas történetét a tánc különleges nyelvén. Gyertek, szeretettel várunk benneteket!
"

Zeneszerző, zenei szerkesztő: Riederauer Richárd
Díszlet- és jelmeztervező: Kiss Julcsi
A koreográfus asszisztense: Ujvári Katalin Harangozó-díjas
Koreográfus: Molnár Zsolt Harangozó-díjas
Rendező: Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész

Piroska: Frank Edina / Karin Iwata
Farkas: Koncz Péter / Varga Máté
Nagymama: Kócsy Mónika / Bozsányi Liliána
Vadász: Tuboly Szilárd / Rayco Lecuona Suárez
Anyuka: Szécsi Theodóra / Ujvári Katalin Harangozó-díjas
Piroska barátja: Balogh Csongor / Matola Dávid
Béka: Erdélyi Zsombor / José Blasco Pastor
Szitakötő: Bozsányi Liliána / Kis Jana Luca
Balettmester: Molnár Zsolt Harangozó-díjas/ Vincze Balázs Harangozó- Imre Zoltán- és Seregi-díjas


A produkció a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre.


Előadásaink forgalmazását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.A plakát KEDVES LUCA, a PTE Deák Ferenc Gyakorló Gimnázium és Általános Iskola 2.a osztályos tanulója rajzának felhasználásával készült. | Grafika: Sándor Zsolt.

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs