Carmen újra és újra

Carmen újra és újra
2020. első budapesti előadása mi más lenne... A Nemzeti Táncszínház szervezésében január 21-én ismét CARMEN a Müpában. Minden jegy elkelt!

Ujvári Katalin Harangozó-díjas táncművészünk közel 70 alkalommal táncolta el a címszerepet Vincze Balázs Harangozó-, Imre Zoltán- és Seregi-díjas művészeti vezetőnk koreográfiájában ország- és világszerte.

"A szerep attól lesz jó, ha magunkat is beletesszük, így hozzuk össze a megformált karaktert és valódi énünket. Az első drámai szerepem Carmen volt. Ő mindig azt teszi, amit a szíve diktál, nem méri fel, hogy mekkora bajt csinált. Amikor elkezdtünk próbálni, és belehelyezkedtem a szerepbe, lelkileg kicsit összezavart: bennem is megvan ez a felelőtlenség? Aztán ezen átlendültem, és külön tudtam választani azt a személyt, akit a színpadon alakítok, és aki valóban vagyok. A 2014. évi bemutató óta belülről már teljesen más érzés a darab, még ha a mozdulatok ugyanazok is…másként táncolja az ember. Ez volt az első drámai főszerepem, és ma már mondhatom, hogy mélyen kötődik hozzám, megtaláltam benne önmagam. Igen, az elején küzdelmes volt, hiszen megpofozni valakit, aki az életben nagyon közel áll hozzám, valódi kihívás. Ennyi csodás előadás után azonban már könnyebben leválasztom önmagam Carmenről. Az előadásokon azt szeretném, ha mindekit bűvöletbe ejtene. ” - mondta el Katalin.

Produkciónk 2014 óta van műsoron, a főbb szerepeket - egy kivétellel - eredeti szereposztásban alakítják táncművészeink.

Don José: Szabó Márton / Molnár Zsolt Harangozó-díjas, Escamillo: Koncz Péter / Tuboly Szilárd, Micalea: Kócsy Mónika / Nagy Írisz Harangozó-díjas előadásában látható évek óta. Zuniga szerepét Matola Dávid vette át Kerekes Soma Lőrinctől.

Portréfotó Ujvári Katalinról: Fabinyi Annamária Studio 2.0


Előadásaink forgalmazását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap   támogatja.

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs