Két nagy sikerű előadásunk egy héten belül Budapesten!

Két nagy sikerű előadásunk egy héten belül Budapesten!
A Rómeó és Júlia a Nemzeti Táncszínház színpadán debütál október 26-án, a Carmina Burana budapesti bemutatója november 2-án lesz a Müpában, a Nemzeti Táncszínház szervezésében.

Népszerű Rómeó és Júliánk októbertől átköltözik a Müpából a Nemzeti Táncszínházba, az új helyszínen a Kortárs balett bérlet első előadásaként október 26-án látható. A világirodalom legismertebb szerelmes párjának történetét Vincze Balázs rendező-koreográfus és Molnár Zsolt társ-koreográfus álmodta színpadra 2018-ban. A balett a jól ismert Shakespeare-dráma sodró lendületű és szenvedélyes 21. századi táncszínpadi változata. 
A kritika (Sárosi Emőke | tanckritika.hu) szerint „Konstansan magas energiaszintű, mégis könnyed, játékos és ötletes adaptáció született Pécsett a halhatatlan szerelmesek történetéből.” Riederauer Richárd zenéje „nagyon erős, nem pusztán hangulatfestő elemként kíséri a táncosokat, hanem egyenértékű, sőt domináns partnere a koreográfiának.” A különlegesen letisztult látványvilág Cziegler Balázs díszlet-, és Kiss Julcsi jelmeztervezőnek köszönhető. 

Címszereplők: Matola Dávid és Karin Iwata.


November 2-án a Müpa Fesztivál Színházában teremt mágikus világot a Pécsi Balett a Carmina Burana budapesti premierjén. Vincze Balázs koreográfiáját szeptember közepén mutatták be Pécsett, sikere azóta is visszhangos. A fővárosban is nagy az érdeklődés, hiszen jóval a bemutató előtt az összes jegy elkelt. Az egészen egyedi alkotói koncepciót a balett világában szokatlan, nem mindennapi szcenikai megoldások erősítik. Erdős Júlia Luca díszlettervező, Fekete Katalin jelmez-, és Pázmány Virág vetítéstervező először dolgoztak a társulattal. Az alkotók vízióját a Pécsi Balett társulata kivételes dinamizmussal kelti életre. A táncművészek karakterábrázoló képessége és előadóművészi tehetsége teszi egyedivé és sajátossá az együttes minden produkcióját. November 2-án egy misztikus fantasy világba repítik a budapesti közönséget. 

Főbb szerepekben: Koncz Péter, Ujvári Katalin, Matola Dávid és Karin Iwata.

Fotók: Mihály László


A produkció a Pécsi Balett Nonprofit Kft. és a Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft. együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

    


Előadásaink forgalmazását az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap  és a Magyar Művészeti Akadémia támogatja.

 

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs