Földi Béla újra a Pécsi Balettnél

Földi Béla újra a Pécsi Balettnél
Földi Béla Harangozó- és Jeszenszky-díjas koreográfus, táncpedagógus, a Budapest Táncszínház művészeti vezetője mesterkurzust tartott a Pécsi Balett táncművészeinek.

2019. szeptember 16-21. között ismét egy nagyszerű kurzuson vehettek részt táncművészeink Földi Béla vezetésével. Földi Béla 2018-ban Footsteps címmel kamaraszínpadi, 2017-ben A makrancos hölgy címmel nagyszínpadi koreográfiát készített társulatunk számára. Szakmaisága, különleges tánctechnikai-táncpedagógusi tudása, példaértékű alázata és személyisége inspiráló hatással volt a társulatra 2019-ben is.

A XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó ideje alatt Béla tehetséges növendékeknek is tartott modern kurzust, valamint ő volt a vendége ügyvezetőnk, Uhrik Teodóra Élő tánctörténet órájának is. 

MINITRAILER FÖLDI BÉLA KURZUSÁRÓL :-)


A XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó létrehozását támogatta a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma.

    

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs