XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó

XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó
Elindult a jegyértékesítés a XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozóra, mely 2019. szeptember 13-18. között kerül megrendezésre a Pécsi Nemzeti Színházban és a Kodály Központban.

A Pécsi Balett bemutatójával veszi kezdetét a XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó 2019. szeptember 13-án a Pécsi Nemzeti Színházban. Carl Orff Carmina Buranájához Vincze Balázs készít koreográfiát, mely a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg. 

Május 13-án Dr. Páva Zsolt Pécs Megyei Jogú Város Polgármestere sajtónyilvános esemény keretében vásárolta meg színházbérletét a Pécsi Nemzeti Színház jegypénztárában a bérletezés első napján. Ugyanitt jelentette be Uhrik Teodóra, a Pécsi Balett ügyvezetője a XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó programját, melyre a jegyárusítás is elindult a színház bérletezésével egy időben.
 
2019. szeptember 13. és 18. között a hazai táncélet legkiválóbb képviselői hozzák el legújabb produkcióikat a pécsi közönségnek. Immár 13. alkalommal kerül megrendezése a tánc egyhetes pécsi ünnepe, mely egyaránt szól a közönségnek és a szakmának. A házigazda Pécsi Balett mellett fellép a Győri Balett, a Bozsik Yvette Társulat, a Magyar Állami Népi Együttes, a Duda Éva Társulat, az M Studio Sepsiszentgyörgyről, az Inversedance – Fodor Zoltán Társulat, és Dániából érkezik a Black Box Dance Company. Természetesen a több éve nagy sikert arató nemzetközi balettgála 2019-ben sem marad el. A nézők látványos részleteket láthatnak a moderntánc világirodalmából és a világhírű klasszikus balett repertoárból a Kodály Központban. A Cella Septichorában idén is fellép a Flamenco Sopianae. A Tánctalálkozó szakmai programjait hagyományosan a Magyar Táncművészek Szövetsége segíti.
 

Jegyvásárlás: 2019. május 13-tól pnsz.jegy.hu  
Részletes program: tanctalalkozo.hu

A Pécsi Nemzeti Színház bérletesei a Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó jegyeit 20% kedvezménnyel vásárolhatják meg a jegypénztárban. A kedvezményt a 2019/2020-as évadra vonatkozó új bérlet felmutatásával lehet érvényesíteni személyesen a jegypénztárban, a kedvezmény online jegyvásárlásra azonban nem érvényesíthető.
 

A XIII. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

   

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs