JÖN: Bozsik Yvette Csipkerózsikája!

JÖN: Bozsik Yvette Csipkerózsikája!
2019. május 25-én 17.00 órakor a VII. Pécsi Családi Színházi Fesztivál nyitóelőadásaként tartja új bemutatóját a Pécsi Balett.

Bozsik Yvette és a Pécsi Balett között több találkozási pont is van. Bozsik Yvette koreográfusi pályáján mindig meghatározó volt az a fajta útkeresés, amely a Pécsi Balettre is jellemző. Az expresszív táncszínházi kifejezésmód, az „esztétikus” táncon túllépő narratíva, a folyamatos megújulás igénye, az egészen egyéni, sajátos mozgásnyelv, az emberközpontú gondolkodásmód és a hagyománytisztelet azok a sarkalatos pontok, melyek mentén egymásra talált koreográfus és társulat először 2015-ben A hattyúk tava bemutatásakor.

Bozsik Yvette A hattyúk tava sikere után ezúttal gyerekeknek készít táncelőadást a Pécsi Balett felkérésére. A Csipkerózsika balett történetében a hercegkisasszony egy gonosz tündér átka miatt megszúrja az ujját, százéves álomba szenderül, és vele az egész királyi udvar. Sokan próbálják megközelíteni a sűrű erdővel benőtt kastélyt, de hiába próbálkoznak a bolond, kétbalkezes kérők. Csak az a herceg jut át rajta, aki a száz év leteltével csókjával felébreszti Csipkerózsikát.
Csajkovszkij csodálatos zenéjére, Bozsik Yvette koreográfiájával, a mese fordulatos, humoros cselekményével, látványos díszlettel és szépséges jelmezekkel várja a gyerekközönséget az új táncbemutató.

Zeneszerző: Pjotr Iljics Csajkovszkij 
Jelmeztervező: Berzsenyi Krisztina
Díszlettervező: Cziegler Balázs 
A koreográfus asszisztense: Krausz Alíz Harangozó-díjas, Krizsán Dániel
Próbavezető: Szabó Márton

Koreográfus: Bozsik Yvette Kossuth-díjas Érdemes művész
 

Fotók: Mihály László, Portrait Maffia


A Csipkerózsika a Pécsi Balett Nonprofit Kft. és a Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft. együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával jött létre.

   

 

 

 

 

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs