Rómeó és Júlia a Müpában

Rómeó és Júlia a Müpában
A Nemzeti Táncszínház szervezésében május 12-én újra Budapesten!

Méltán közkedvelt Rómeó és Júliánk újra a Müpában varázsolja el a budapesti közönséget 2019. május 12-én. 

A világirodalom legismertebb szerelmes párjának történetét Vincze Balázs rendező-koreográfus és Molnár Zsolt társ-koreográfus álmodta színpadra 2018-ban. A balett a jól ismert Shakespeare-dráma sodró lendületű és szenvedélyes 21. századi táncszínpadi változata. 
A kritika (Sárosi Emőke | tanckritika.hu) szerint „Konstansan magas energiaszintű, mégis könnyed, játékos és ötletes adaptáció született Pécsett a halhatatlan szerelmesek történetéből.
"Riederauer Richárd zenéje nagyon erős, nem pusztán hangulatfestő elemként kíséri a táncosokat, hanem egyenértékű, sőt domináns partnere a koreográfiának." A különlegesen letisztult látványvilág Cziegler Balázs díszlet-, és Kiss Julcsi jelmeztervezőnek köszönhető. 

Címszereplők: Matola Dávid és Karin Iwata.

 

Fotók: Mihály László

 


A produkció a Pécsi Balett Nonprofit Kft. és a Pécsi Nemzeti Színház Nonprofit Kft. együttműködésében, a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.

    


Előadásaink forgalmazását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap  támogatja.

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs