Csibészek a csibészekért a Kodály Központban!

Csibészek a csibészekért a Kodály Központban!
A Pécsi Balett és a Szent István Lovagrend jótékonysági gálaestje a csíksomlyói árvaházak javára. Közreműködnek: a legnevesebb magyar operaénekesek: KOLONITS KLÁRA, WIEDEMANN BERNADETT, KOVÁCSHÁZI ISVTÁN, MOLNÁR LEVENTE, SZÉCSI MÁTÉ | DINYÉS DÁNIEL zongoraművész | VOISINGERS | PÉCSI BALETT

A legnevesebb magyar operaénekesek: KOLONITS KLÁRA, WIEDEMANN BERNADETT, KOVÁCSHÁZI ISVTÁN a Magyar Állami Operaház vezető szólistái, MOLNÁR LEVENTE, a Magyar Állami Operaház erdélyi származású fiatal vezető baritonistája, a világ vezető operaházainak és a New York-i Metropolitan Opera ünnepelt sztárja, DINYÉS DÁNIEL zongoraművész és SZÉCSI MÁTÉ operaénekes, a ZsÖK programigazgatója fogtak össze a PÉCSI BALETTel és a VOISINGERS kórussal, hogy egy káprázatos gálát varázsoljanak a Kodály Központba!

Az est teljes bevételéből tartós élelmiszert, játékot és műszaki cikkeket adományozunk a SZENT ISTVÁN LOVAGREND közreműködésével a csíksomlyói árvaházakban nevelt 200 magyar árva gyermeknek.

  • Az est fővédnöke MENCZER TAMÁS, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára.
  • Köszöntőt mond GERGELY ISTVÁN ’Tiszti’, az árvaház vezetője és MENCZER TAMÁS államtitkár úr.
  • Házigazdák: UHRIK DÓRA Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész és SZÉCSI MÁTÉ operaénekes, az est megálmodója, aki már 20 esztendeje szervezi a csíksomlyói árva gyermekek számára a koncerteket és az adomány-utakat. 


Program:

1. rész: a Pécsi Balett ősbemutatója

Molnár Zsolt Harangozó-díjas, Fülöp Viktor-ösztöndíjas művész Belső vonzás című koreográfiája 


2. rész: Az operairodalom gyöngyszemei világhírű énekesek előadásában, Dinyés Dániel közreműködésével, és a VoiSingers meglepetés-koncertje

A szünetben extra programokkal és jótékonysági könyvvásárral várjuk kedves vendégeinket.

Legyen Ön is részese egy felejthetetlen estének a Kodály Központban, és élje át a művészekkel azt a csodálatos érzést, hogy „adni jó”!

FŐTÁMOGATÓ: Külgazdasági és Külügyminisztérium

TÁMOGATÓ: Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

Grafika: Rajnai Richárd, Túri Eszter

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs