DIÓTÖRŐ - legalább egyszer látni kell!

DIÓTÖRŐ - legalább egyszer látni kell!
2018. december 20-tól újra látható nagy sikerű produkciónk a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán! Jegyvásárlás 2018. november 5-től online, ill. személyesen a PNSZ jegypénztárában.

A Diótörő varázslatos meséjének balettváltozata minden generációt képes elbűvölni és elgondolkoztatni arról, vajon beérhetjük-e a látszatvilággal, vagy a boldogság megtalálásához hinnünk kell abban, hogy mindennek lelke van, minden tárgynak sorsa. A gyerekek hite megváltoztatja a világot, s a felnőttek tőlük tanulhatják meg: érezni kell, nem csak látni. A mese most egy újabb változatban kel életre, mely úgy tiszteli a klasszikust, hogy közben közel hozza a mai korhoz. Szülők és gyerekek, balettrajongók és balettelőadást most először átélő nézők, romantikus lelkűek és intellektuálisok egyaránt rácsodálkozhatnak arra, milyen titkok lappanghatnak hétköznapi világunk mögött...

Vincze Balázs koreográfiája Csajkovszkij gyönyörű dallamaival 2013 óta bűvöli el a gyerekeket, felnőtteket egyaránt. 2017-ben a Müpa Fesztivál Színházában a budapesti gyerekekhez vittük el a Diótörőt a Nemzeti Táncszínház szervezésében. 2018 adventjén 7 alkalommal látható a Pécsi Balett Diótörője a bemutató eredeti helyszínén, a Pécsi Nemzeti Színház nagyszínpadán.

A Diótörő 2018-as felújítása a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójában valósul meg.

 

 

 

 

 

 

Fotó, arculat: Rajnai Richárd

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs