A fából faragott királyfi a Budapest Táncfesztiválon

A fából faragott királyfi a Budapest Táncfesztiválon
A fából faragott királyfi budapesti bemutatója a Müpában a Budapest Táncfesztivál keretében a Nemzeti Táncszínház szervezésében 2018. február 23-án!

Boldogságra vágyva, ám külsőségek vonzásában, értéktelen bábokat idealizálva élünk mi is, akár a történet hősei. Jobb esetben találkozunk egy tündérrel, aki felnyitja a szemünket és saját próbatételeinket kiállva megtaláljuk a párunkat és helyünket a világban. A királyfi és a királylány megindító története arra figyelmeztet minket, hogy a szerelem beteljesüléséért és a boldogságért vívott küzdelem sosem hasztalan: megtanít felismerni a másik külső csillogáson túli, valódi értékeit.

A népmesei ihletésű történet celebek uralta világunkban igencsak aktuális, egyaránt szolgál fiatal és érett nők és férfiak okulására, kicsit „updatelve” óriási megosztást generálna a népszerű közösségi oldalakon…

Fotók: Mihály László


A budapesti bemutató a Müpában a Budapest Táncfesztivál keretében a Nemzeti Táncszínház szervezésében valósul meg 2018. február 23-án. 


Hangfelvételről közreműködik a Pannon Filharmonikusok. Vezényel: Hamar Zsolt.
A fából faragott királyfi szcenizálva a Pannon Filharmonikusok 2017. március 25-i „A Királyfi és Pulcinella tánca” című koncertjén debütált kiemelkedő sikerrel a pécsi Kodály Központban.


A fából faragott királyfi bemutatását a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.


Előadásaink forgalmazását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs