Halott Pénz feat. Pécsi Balett

Halott Pénz feat. Pécsi Balett
Egyedülálló együttműködés keretében, a Pécsi Balett közreműködésével készült a Halott Pénz legújabb videóklipje. A koreográfiát Vincze Balázs, a Pécsi Balett művészeti vezetője készítette kifejezetten az új dalhoz.

Marsalkó Dávid (Halott Pénz):

Amikor a dal íródott, pont akkor láttam a Pécsi Balett egy előadását, ami teljesen lenyűgözött. Ekkor jött az ötlet, mi lenne ha egy kicsit közelebb hoznánk a balettet a fiatalokhoz. Szerencsére Balázs nagyon nyitott volt az ötletre, mi több lelkesedett is, ami számomra is nagyon lelkesítő volt. Nagyon élveztem a közös munkát, a táncosok profizmusa és hozzáállása számomra példaértékű. Nagyon megtisztelő, hogy benne voltak egy közös Halott Pénz balettben.

 

Vincze Balázs (Pécsi Balett):

Már régóta érett ez a történet, hogy mi együtt csináljunk valamit. Bár látszólag nagyon más műfajban dolgozunk, sok közös van bennünk. Amikor Dávid megkeresett az ötlettel, hamar igent mondtam. A pécsiség rögtön összekapcsolt minket és az is előnyös volt, hogy én szeretem ezt a zenei műfajt. Elég meredeken hangzik, hogy „balett a Halott Pénz új klipjéhez”, épp ezért vállaltam be. Imádom az egyedi projekteket, a Pécsi Balett is mindig az újításairól volt híres. Mivel teljesen szabad kezet kaptam, hamar megszületett a koreográfia, a szerelmes pár befejezetlen története, inspirált a zene és a szöveg. Vandit, a rendezőt lenyűgözte a társulat fegyelmezettsége, bennünket pedig inspirált az új közeg, szóval eléggé jó nap volt… A Halott Pénz és a Pécsi Balett városunknak két olyan exportcikke, mely hangsúlyosan nemcsak önmagáért, hanem Pécs sikeréért, megbecsültségéért dolgozik. Mindkettőnknek a közönség a legfontosabb, a műfajunkon belül ugyanolyan igényesek, profik és tudatosak vagyunk. Szerintem ezért is ment olyan könnyen az egész.

 

HALOTT PÉNZ: AHOL A MÁJUS FÖLDET ÉR

Zene: Marsalkó Dávid / Papp Sámuel / Prifer Barnabás
Szöveg: Marsalkó Dávid
Mix&Mastering: Monkeyneck
Vokalisták: Plesz Barbara / Szécsi Böbe

Közreműködött a Pécsi Balett társulata
Koreográfus: Vincze Balázs 
Szólisták: Ujvári Katalin, Tuboly Szilárd
Együttműködő partnerek: Pécsi Balett, Kodály Központ, ZSÖK, KraftBp

Rendező: Vandad Kashefi
Producer: Kastner Judit
Operatőr: Garai Gábor
Steadicam: Hámori Tamás
Produkciós asszisztens: Erdély Jakab
Focus puller: Dióssy Mihály
Kameratechnikus: Csuhaj Miklós
Jelmez: Pécsi Balett
Smink, haj: Dudás - Hajas Szalon Pécs
 
VIDEO by THE ANORMAL SESSIONS
facebook.com/Anormalsessions
anormalsessions.com
 

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs