A makrancos hölgy a Müpában

A makrancos hölgy a Müpában
A Pécsi Balett budapesti bemutatója a Nemzeti Táncszínház szervezésében szeptember 27-én. Óriási érdeklődés mellett, elsöprő sikerrel mutattuk be A makrancos hölgy című táncjátékot a XI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón. Az előadás budapesti bemutatója szeptember 27-én lesz a Müpában a Nemzeti Táncszínház szervezésében. A társulat ezt követően egy hónapig Mexikóban turnézik.

Az új impulzusokra mindig nyitott és a fejlődés iránt elkötelezett Pécsi Balett Földi Béla Harangozó-díjas koreográfust kérte fel, hogy a 2017-es évad első bemutatójának mozgásanyagát kidolgozza. A Budapest Táncszínház vezetője először dolgozott a társulattal. A William Shakespeare vígjátéka alapján készült két felvonásos táncjáték örök érvényű történetet mesél el egy fifikás és ravasz fiatal nőről, aki látszólag a háttérben van, de az irányítást sosem engedi ki a kezéből.

„Rendkívül inspiráló, ugyanakkor hatalmas kihívás és megtiszteltetés volt számomra a Pécsi Balettel végzett munka. Szerettem volna Shakespeare örökérvényű művét modern keretbe illeszteni. A forma- és mozgásvilág ízig-vérig XXI. századi, a történet klasszikus, a kettőt pedig a nő és a férfi mindig aktuális örök küzdelme köti össze. Elégedett és boldog vagyok, mert a másikat hol erővel, hol furfanggal legyőzni akaró szerelmesek történetét a Pécsi Balett táncosai virtuóz módon elevenítették meg a Pécsi Nemzeti Színház színpadán. Úgy vélem sikerült közönségszórakoztató darabot alkotnunk, mely nem nélkülözi a vidám és humoros jeleneteket, ugyanakkor líra és drámai is. Örülök, hogy a nagy múltú társulat az én koreográfiámmal kezdte meg önálló szakmai életét.” – Földi Béla

A makrancos hölgy zenéjét Kovács Benjámin szerezte, a díszletet és a jelmezeket Molnár Zsuzsa tervezte, a dramaturgia Uhrik Dóra és Vincze Balázs munkája. A koreográfus asszisztense Sághy Alexandra, a próbavezető Szabó Márton volt. A címszerepet Ujvári Katalin, Petruchiót Molnár Zsolt táncolja. Főbb szerepekben: Koncz Péter, Hoffman Virág Zoé, Szabó Márton, Matola Dávid, Kerekes Soma Lőrinc, Tuboly Szilárd és Nagy Írisz.

Az előadás a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház koprodukciójaként valósult meg a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.


Előadásaink forgalmazását az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs