Októbertől Uhrik Dóra a Pécsi Balett Nkft. ügyvezetője

Októbertől Uhrik Dóra a Pécsi Balett Nkft. ügyvezetője
A Pécsi Balett társulata örömmel üdvözli Pécs M. J. Város Közgyűlésének döntését, miszerint az idén januártól önállósult Pécsi Balett NKft. ügyvezetői feladatainak ellátásával Uhrik Dóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művészt bízta meg.

Vezetői pályázatát a szakmai értékelő bizottság és a közgyűlés egyöntetűen támogatta.
Uhrik Dóra neve összeforrt a Pécsi Balettel, hiszen alapító tagjaként közel hat évtizede dolgozik a társulatért. Az elmúlt évtizedben művészeti tanácsadóként segítette Vincze Balázs balettigazgató munkáját. Pályázati koncepciójának középpontjában a táncműhely 57 éve élő alapértékeinek továbbvitele szerepel. A Pécsi Balett márkanév a hagyományokon alapuló innovációt, a komplex színházi gondolkodást, egyúttal a közönség számára befogadható táncszínházi élményt jelenti. A megbízott új ügyvezető személye és szakmai múltja garancia a Pécsi Balett Nonprofit Kft. további sikereire. 
Vincze Balázs Harangozó-, Imre Zoltán és Seregi-díjas balettigazgató a jövőben vezető koreográfusként és művészeti vezetőként fog a társulatnál tevékenykedni.
Az új ügyvezető megbízatása 2017. október 1-től öt éves határozott időtartamra szól.

Fotó: Körtvélyesi László

Támogatók, partnerek:

Emberi Erőforrások Minisztériuma Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Dél-Takarék / Otthon a pénzügyekben