Hogyan lett önálló a Pécsi Balett?

Hogyan lett önálló a Pécsi Balett?
A kultura.hu interjúja Vincze Balázzsal

"Az önállósodott Pécsi Balett nem tétlenkedett az elmúlt fél évben: nyáron Izraelbe és Mexikóba mennek, újra látható előadásuk az ország számos pontján, és Plácido Domingóval is egy színpadra állnak. Ez történik akkor, ha a balett-táncos valóban táncol. Egy önállósodás történetét olvashatjuk el Vincze Balázs balettigazgató tolmácsolásában.

Ötvenhét éve küzdünk az önállósodásért. Éppen ezért, amikor bejelentettük ezt az új játszóhelyet, az volt nekem „A” sajtótájékoztató. Évtizedekig nem tudtuk megértetni, hogy miért nem jó és rangon aluli, hogy a balett-táncosaink egyik pillanatban színházi háttéremberek, a másik pillanatban főszerepet táncolnak egy balettdarabban. Végre sikerült. Köszönettel tartozunk dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár úrnak és az EMMI-nek, valamint Pécs város vezetésének a támogatásért."

Teljes cikk: http://www.kultura.hu/hogyan-lett-onallo-pecsi

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs