Újjászületik a Pécsi Balett!

Újjászületik a Pécsi Balett!
2017. a Pécsi Balett számára vitathatatlanul az újjászületés éve. A mai naptól a társulat a Zsolnay Kulturális Negyed Rezidens balettegyütteseként már az új székhelyén, az E78-ban próbál, dolgozik.

A Zsolnay Kulturális Negyed rezidens balettegyüttese első munkanapján sajtótájékoztatót tartott dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár és dr. Őri László Pécs M. J. Város alpolgármester közreműködésével. A sajtótájékoztató helyszínéül szolgáló új balett-termet a 19 tagú társulat jelenlétében egy rögtönzött balettgyakorlattal avatták fel, az alkalmi korrepetitor az államtitkár volt.

2017. a Pécsi Balett számára vitathatatlanul az újjászületés éve.
A mai naptól a társulat a Zsolnay Kulturális Negyed Rezidens balettegyütteseként már az új székhelyén, az E78-ban próbál, dolgozik. Pécs város önálló balettegyüttese első munkanapját a sajtó jelenlétében ünnepelte együtt mindazokkal, akik az önállóság megteremtéséhez hozzájárultak és azokkal, akik hosszú évek óta erre vártak. Jelen voltak a társulat mostani és egykori tagjai, alapítók, Tóth Sándor és Herczog István korábbi igazgatók.

Vincze Balázs balettigazgató a társulat összes egykori és jelenlegi tagja nevében fejezte ki ismételten köszönetét dr. Hoppál Péter államtitkárnak és dr. Őri László alpolgármesternek, akik felismerték a fontosságát és szívügyüknek tekintették a Pécsi Balett önállósodását. Az állami és a városi támogatás nélkül mindez nem történhetett volna meg. Hoppál Péter, kultúráért felelős államtitkár tánctörténeti eseménynek nevezte az önállósulást, hangsúlyozva, hogy ezzel “új sebességfokozatba” kapcsolhat a Pécsi Balett. Őri László Pécs kultúráért felelős alpolgármestere szerint a szakmai autonómia óriási léptékváltást jelent a Pécsi Balett működésében, melyet a város örömmel támogat.

Támogatók:

Kulturális és Innovációs Minisztérium Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap Zsolnay Örökségkezelő NKft. Pécs Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Kedvenc KM Kft.

Partnerek:

Pécsi Nemzeti Színház Nemzeti Táncszínház Müpa Magyar Táncművészek Szövetsége Rádió 1 Pécs Pécs FM Made in Pécs